Hlavní obsah

Již podeváté přijel do Dubí u Teplic dostavník plný tance a muziky

Novinky, Jiří Růzha

V sobotu 17. května se na louce Pod Kudrákem konal již devátý ročník westernového dne s názvem Dubský dostavník.

Foto: Jiří Růzha

Dubský dostavník - slavnostní průvod

Článek

Celou akci pořádalo město Dubí, sbor dobrovolných hasičů Dubí a mateřská škola Cibuláček. Jedná se o jednu z mála westernových akcí, které se pořádají na severu Čech, a nutno říci, že se jedná o akci skvělou, perfektně organizovanou akci, na které se nikdy nikdo nenudí.

Tomuto ročníku počasí zrovna nepřálo. Úderem desáté hodiny se hnul slavnostní průvod improvizovaným westernovým městečkem po slavnostním projevu byl zapálen oheň a indiánský šaman se tancem pokusil zvrátit předpovědi meteorologů.

Dubský dostavník je hlavně festiválek tančících mateřských školek a okolo dětí a dětiček se jako takový celý točí. Výchova dětí v okolí Dubí k country a westernu je přímo obdivuhodná a ostatní regiony jim mají co závidět. Představení mateřinek byla úžasná, navíc když ti úplně nejmenší, oblečení do kostýmů berušek tančili na písničku Sluníčko, popojdi maličko..., sluníčko opravdu na téměř tři hodiny vyšlo, což bylo šamanem prohlášeno za silné kouzlo.

Taneční a hudební vystoupení mateřinek z Dubí, Mstišova a okolí postupně vystřídali hosté, taneční skupiny Lucarino Dance z DNS Čížkovice, Bílý zajíc Libochovice, Medovina Chomutov a mladý pár z taneční školy v Teplicích. Program vyplňovali ukázky drezury koní, westernové jízdy, show s bičem a kolty, střelba z luku, ukázky irských tanců, sokolník se svými dravci a nikde nechybějící šaman kouzelník.

Na dostavníku bylo skvěle zajištěno občerstvení, klobásy, špízy, řízečky, k pití výběr alko i nealko nápojů. Vzhledem k počasí byly nejvíce žádané horké nápoje. Na své si prostě přišel každý, ať již dospělák či dítě. Navíc každí účinkující dostal buřta, kterého si sám opekl na ohni.

Odpolední program zahájili za vydatného deště malí indiáni, poté Cibuláček zazpíval několik country písniček a déšť opět ustoupil. Program plný tance, muziky a akce se opakoval až do večera, kdy všem milovníkům country muziky zahrála k tanci a poslechu skupina Kliďánko.

I přes nepřízeň počasí zhlédlo pestrý program téměř tisíc návštěvníků. Příští desátý ročník můžeme jen doporučit všem rodinám s dětmi, kteří chtějí prožít báječnou westernovou sobotu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám