Hlavní obsah

Již počtvrté se konal v klubovně ASK NO Rád v Habartově turnaj ve stolním fotbálku

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavním strůjcem a organizátorem turnaje ve stolním fotbálku smíšených dvojic v Habartově, rozsahem komornější akce, byl opět H. Rod. Tímto podnikem se snažil zapojit a i trochu odškodnit manželky a partnerky hráčů klubu. Nicméně dveře mají otevřeny při tomto turnaji i některé "pouze" fanouškovské dvojice.

Foto: Aleš Plevka

Honza s Romanem vyhlašují výsledky

Článek

Společensko-sportovní setkání bylo naplánováno na sobotu 30. července na šestnáctou hodinu. Místem konání se stala tzv. Rozhledna tj. klubovna futsalového klubu, kde se kromě nezbytného posezení, fotografií a vystavených získaných trofejí nachází i tradiční stolní fotbálek, který slouží k pobavení přítomných a jednou ročně pak i jako možnost trochu s nadsázkou poměřit zdatnost a souhru partnerských dvojic.

Vinou zdravotních obtíží bylo nakonec letos do hracího pavouka nasazeno jen šest dvojic, nicméně dostavilo se i několik tzv. kibiců, a tak klubovna byla zaplněna téměř do posledního místečka. Hrálo se systémem každý s každým na dva vítězné mače, přičemž platí i jedno speciální pravidlo, že pokud prohrajete 10:0, je vaší nepsanou povinností podlézt onen fotbálek. Jak jistě všichni ví, jedna hra rovná se deset míčků, a tak mohlo dojít i na remízy.

Dvojice byly velmi rozdílné a to jak ve výkonnosti, tak i v pojetí celého turnaje. Zatímco některé se dopředu sešly i k tréninkovému zápasu a výraz ve tvářích aktérů při hře zračil nebývalé soustředění a nasazení, druhá parta brala vše s nadhledem a přišla se především pobavit a odreagovat.

Po necelých čtyřech hodinách bylo dobojováno. V tomto ročníku nenašli přemožitele a s osmnácti body zvítězili Jájovci, následovaní na druhém místě Roďáky a na místě třetím Oswíky. Jak je však Honzovým dobrým zvykem, pohárek - a to vskutku pohledný a originální - si však odneslo všech šest dvojic. Vítězná dvojice (Jája a Monča) pak inkasovala navíc i něco ostřejšího moku, o který se však poctivě rozdělila se všemi účastníky turnaje.

Poněvadž se díky menšímu počtu hráčů skončilo časově příznivě, došlo k losování, kdy se partnerské dvojice zpřeházely a celý turnaj se, tentokráte již bez pohárů, odehrál pro velký úspěch ještě jednou. Podstatné na této akci však bylo samotné setkání a z něj pramenící pohoda a dobrá nálada.

Reklama

Výběr článků

Načítám