Hlavní obsah

Již po páté se v Domově Na Svobodě Čížkovice rozezněla kvalitní country muzika

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 13. září se konal 4. ročník Country Show, v řadě posledního country festivalu v regionu, který pro své uživatele a hlavně pro širokou veřejnost pořádal DNS Čížkovice, zařízení CSP Litoměřice, mediálním partnerem bylo Country rádio.

Foto: Jiří Růzha

Country Show 4.ročník - Taneční skupiny CROCK 14 Praha a Lucarino Dance z DNS Čížkovice

Článek

Nápad udělat nějakou akci, kde by se mohli setkat mentálně postižení hudebníci a tanečníci s amatérskými a poloprofesionálními kolegy vznikl před pěti lety v hlavách vedoucích místní taneční skupiny. S pochopením vedení Domova vznikl nultý, zkušební, ročník, který měl mezi uživateli a mezi veřejností veliký úspěch.

To byla hybná síla uskutečnit další ročníky, které se mezi tím dostaly do podvědomí místních regionálních country skupin, a i když se počtem návštěvníků řadí mezi ty nejmenší v regionu, atmosférou a nadšením se pohybuje mezi prvními.

Letošní ročník s pořadovým číslem čtyři, byl ve skutečnosti v pořadí pátým a nadále si udržel vysokou laťku danou předchozími ročníky. Za Ústecký kraj akci navštívil krajský zastupitel Pavel Csonka. I když návštěvnost byla díky počasí poněkud nižší než v minulých letech, dvě stě návštěvníků se v průběhu dopoledne dobře bavilo. Když se ve čtvrtek stavěla scéna za velmi vydatného lijáku, nikdo nevěřil, že druhý den bude bez deště a vše dopadne tak, jak má.

V pátek třináctého vše ve třináct hodin zahájil výborný kamarád a moderátor Jakub Kotek. Po zahajovacím projevu vedoucího DNS Čížkovice Mgr. K. Reissmüllera se rozeběhl devítihodinový maratón hudby a tance.

Začátek patřil skupinám Křešičanka – Pustajka z DNP Křešice a Terezky z DZR Terezín, zatančily skupiny Bílý zajíc Libochovice, Lucarino Dance z DNS Čížkovice a Be Free z Podsedic.

Následovala skupina Petra Band z Lovosic a hlavní taneční hosté letošního ročníku taneční skupina CROCK 14 z Prahy. Měli obrovský úspěch.

Následovala přímo smršť bluegrassové muziky… Vše zahájila skvěle hrající skupina Blue Eyes z Ústí nad Labem, po ní následoval hlavní host úžasná skupina Monokl také z krajského města a vše uzavřela výborná skupina Read Leaf z Úštěka. Hudební část zakončila svojí skvělou muzikou skupina Lást Kafé z Lovosic a taneční skupina Medovina z Chomutova. Zvukař Václav Mazák odvedl poctivý kus práce a vše se vydařilo na jedničku.

Ochladilo se. Noční část pro asi 70 skalních diváků zahájila taneční skupina Bílý zajíc Libochovice svojí irskou variací a pak následoval nefalšovaný country bál se stálicí na country scéně – skupinou Karavana z Lovosic. Tanec zahřál a tak nic nebránilo shlédnout poslední část Country Show a to perfektní Ohnivou show v podání SHŠ Lepus – Ohnivé růže Libochovice.

Na závěr nezbývá než poděkovat všem pořadatelům, DNS Čížkovice, T. O. Bílý zajíc Libochovice a TS Lucarino Dance z DNS Čížkovice za skvělou práci a všem účinkujícím za bezmeznou ochotu zahrát si bez nároku na odměnu, protože to se dnes již málokde vidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám