Hlavní obsah

Jimmy Kelly bude natáčet ve Slaném

Novinky, Milan Papežík

Jimmy Kelly, mnoha lidmi ještě známý jako člen Kelly Family se silným hlasem, pokračuje na jaře 2013 ve svém turné Viva La Street. Jednou ze zastávek bude 4. května 2013 Městské divadlo ve Slaném, kde proběhne veřejné natáčení nového DVD dokumentu o pouličním muzicírování.

Foto: Jimmy Kelly

Jimmy Kelly & Street Orchestra - "Viva La Street 2013"

Článek

Viva La Street (Ať žije ulice) – je pocta Jimmyho Kelly ulicím a pěším zónám, bez kterých by vše nebylo tak, jako to je dnes. A daly mu víc, než by si na začátku pomyslel.

Po nespočetných úspěších, vyprodaných stadiónech a miliónech prodaných alb s Kelly Family, Jimmy znovu objevil v roce 2007 pouliční hudbu. Tam, kde začal před více než 35 lety úspěch Kelly Family, začíná Jimmy znovu – tentokrát sám.

“Po excesivním životě se všemi životními vrcholy a pády jsem se znovu našel v situaci, která se mi zprvu zdála být surreální. Často jsem hrál na ulici tam, kde jsme ještě před pár lety plnili ty největší stadiony,“ řekl. Ulice se stala zážitkem, který si dnes Jimmy po pěti letech „vracení se zpátky ke kořenům“ už nemůže odpustit.

“Ulice je tvrdá a drsná, ale upřímná. Jaká je odezva, to záleží na tom, jak jsi dobrý a kolik jsi připraven dát do své písně. Ulice ti nabízí neuvěřitelné setkání s lidmi. V posledních letech jsem potkal spoustu různých lidí. Lidé, kteří mě celé hodiny poslouchali, plakali, pokládali mi otázky nebo byli dokonce rozběsnění a házeli na mě role toaletního papíru, když mě viděli."

Na pěší zóně v Cáchách se dal Jimmy do řeči s některými jeho nynějšími kolegy z kapely a brzy nato se společně setkali u prvních zkoušek. Jimmy Kelly & Folkband byli zrozeni. První společné turné MY HOMETOWN absolvovali tito plnokrevní muzikanti v roce 2010/2011 a byli překvapeni z tak dobrého ohlasu. Na jaře roku 2012 bylo proto hned naplánované další turné po malých intimních klubech v Německu, které teď na podzim pokračovalo, a bude trvat až do jara 2013.

Přirozeně hrají všichni členové kapely jako předtím také na ulici, ale na tyto velmi jedinečné koncerty se společně sejdou vždy rádi. Přitom tito muzikanti nepřesvědčují jen svojí profesionalitou s hudebními nástroji, ale především svojí vášní a radostí z hraní. Touto strhující show na sebe Jimmy Kelly s kapelou velice upozornili a hodnocení ze strany tisku byla vesměs pozitivní, fanoušci byli nadšeni. “S Viva La Street slavím své pětileté pouliční jubileum a publiku chci dát trochu toho, co mi dala za ty roky ulice, neboť jsem za to velice vděčný," míní Jimmy.

Po velkém úspěchu Viva La Street turné 2012 se Jimmy rozhodl ponechat název tohoto turné i pro rok 2013 a znovu tak nadchnout publikum jeho individuálními směsicí folku, bluegrass hudby, francouzských šansonů a španělského folkloru.

Protože je v poslední době stále větší poptávka po DVD Jimmyho Kelly & Street Orchestra, rozhodl se Jimmy na jaře 2013 uspořádat 7 koncertů, ze kterých bude sestříháno DVD.

“Velice se už těším, že natočím Viva La Street turné. Já a moje kapela Street Orchestra jsme si v roce 2012 náramně užili, že můžeme spolu stát na jednom pódiu, cestovat a dělat hudbu, a rádi bychom tuto radost z hraní “předali dál” v podobě dokumentu z turné,“ uvedl Jimmy Kelly.

Do ČR zavítal již dvakrát. Nechme se tedy překvapit, co nabídne svým divákům nyní. Koncert ve Slaném se uskuteční 4. května 2013 od 18.30 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám