Hlavní obsah

Jičínské restaurace opět soutěží o nejlepší předzahrádku

Novinky, Magda Doležalová

Jičín vyhlásil v srpnu 2. ročník soutěže o nejlepší venkovní posezení. Soutěž je určena pro provozovatele restaurací, kaváren a cukráren a jiných občerstvení v Jičíně. Letos může hlasovat pouze veřejnost pomocí hlasovacích lístků nebo Facebooku. Odměněna budou tři zařízení s nejvyšším počtem hlasů.

Foto: Magda Doležalová

Loňský vítěz hlasování veřejnosti - Café-café

Článek

Soutěže se může zúčastnit jakékoliv zařízení, které má předzahrádku nebo venkovní posezení. Titul Nejlepší venkovní posezení může letos získat zařízení, které zvolí sama veřejnost. Hlasování probíhá prostřednictvím hlasovacích lístků, které jsou k dispozici v Městském informačním centru, a na Facebooku, kde hlasující tzv. "lajkují" fotografie zahrádek. "Tentokrát se nemuseli provozovatelé sami hlásit – zařízení navrhovali sami lidé. Vítěz obdrží odměnu ve výši 5 000,- Kč, v pořadí druhý 3 000,- Kč a třetí 2 000,- Kč," uvádí k soutěži Lucie Plíšková, která má na Městském úřadě soutěž na starosti. Hodnocení bude probíhat do 31. 8. 2014 a vítěze vyhlásí během září 2014. Odměna je také připravena pro hlasující - hlasovací lístky budou zařazeny do slosování o dvě poukázky na konzumaci ve výši 500,- Kč v nejlepším venkovním posezení zvoleném veřejností.  

Rada města při hodnocení loňských pravidel rozhodla o tom, že letos bude hlasovat pouze veřejnost. Vloni byla totiž zvolena také hodnoticí komise složená ze zástupců města, občanů a odborníků, která podle daných kritérií přihlášené restaurace bodovala. Od toho se ale letos upustilo. 

Vloni zvolená hodnoticí komise nejlépe ocenila Zámeckou restauraci, druhý byl Grand Hotel Praha a třetí místo obdržela Restaurace U dělové koule v Hotelu Jičín. „Hlasování veřejnosti mělo vloni velký úspěch, hlasující navrhli 22 zařízení a přijali jsme celkem přes 2000 hlasů. Vítězem se stala kavárna Café-Café, která získala 583 hlasů veřejnosti,“ připomíná loňské výsledky soutěže Lucie Plíšková. 

Reklama

Výběr článků

Načítám