Hlavní obsah

Jezdci na koních předvedli v Krutěnicích své umění

Novinky, Jan Kaše

Jarní ceně Krutěnic, kterou uspořádala Jezdecká společnost Dvůr Krutěnice, kralovaly ženy. Zvítězily hned ve dvou kategoriích.

Foto: Jan Kaše

Ženy podávaly skvělé výkony

Článek

Přes čtyřicet koní se svými jezdci zavítalo v sobotu 24. března do šumavských Krutěnic, kde se ve zdejší jezdecké hale konal další ročník populární soutěže v parkurovém skákání, která byla rozdělena do čtyř částí. Bohužel do první, tzv. ZPS, Handicap, určené pro děti a jejich poníky, se přihlásili pouze dva soutěžící.

V části tzv. dvoufázového skákání, při němž se výška překážek vyšplhala až do 90 centimetrů, soupeřilo celkem 24 jezdců. Pro vítězství si nakonec dojela Michaela Rodová s koněm Maryline (Jezdecký klub Tachov), před Janou Honzovou s koněm Ocela (Jezdecký klub Blovice) a Radkou Císařovou s koněm Arwen (Jezdecký klub svobodných pánů a paní ze Slap a okolí).

Náročnější pak byla část nazvaná Z, při které pořadatelé zvedli překážky do výšky 100 centimetrů. Mezi 32 dvojicemi (dvojicí se rozumí kůň a jeho jezdec) byla nejlepší Klára Vítovcová s koněm Adventure (Jezdecký klub Jiřičná). Druhá příčka patřila Danielu Krčmářovi, který jel na koni Jula (Sportovní stáj Krčmář). Třetí místo obsadila Leona Vítovcová na koni Johanka (Jezdecký klub Jiřičná).

Bezesporu nejtěžší byla část ZL, která vyžadovala perfektní souhru mezi jezdcem a koněm. Výška překážek byla opět o několik centimetrů posunuta. Byla to jediná kategorie, v níž dokázal zvítězit muž. Z 19 dvojic obsadil první místo Jiří Mayer na koni Caletina (Jezdecká stáj Ohrazenice). Za ním pak skončila vítězka kategorie Z Klára Vítovcová a třetí pozici získal Daniel Krčmář s koněm Jula.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám