Hlavní obsah

Jesenická nemocnice zavedla bezplatnou firemní dopravu pro zaměstnance ze Šumperka

Novinky, Radka Miloševská

Cestovat zdarma do práce i z práce mohou nově všichni zaměstnanci Jesenické nemocnice, kteří bydlí v Šumperku či blízkém okolí. Nemocnice zavedla nový zaměstnanecký benefit, díky kterému se mohou pracovníci dostat z centra Šumperka do práce a zpět zdarma a včas přesně na ranní směnu.

Foto: Mgr. Markéta Stržínková

Bezplatnou dopravu mohou kromě zaměstnanců ale využít i pacienti ambulancí Agel v Šumperku, kteří potřebují jet na ošetření do Jesenické nemocnice.

Článek

„Značná část zaměstnanců Jesenické nemocnice musí do práce dojíždět, ať už z okolních vesnic, nebo ze vzdálenějších měst. Právě doprava přitom znamenala především pro zaměstnance ze Šumperka značnou časovou i finanční zátěž. Rozhodli jsme se jim proto pomoci a nabídnout jim možnost přepravy firemním vozidlem, které pojme až osm osob,“ uvedla ředitelka Jesenické nemocnice MUDr. Jana Chrastinová.

Zaměstnanci napříč nemocnicí mohou využít přepravy firemním vozidlem Volkswagen Transporter, které vyjíždí každý všední den v 5:45 hodin od ambulance Agel na náměstí Svobody v Šumperku a jede přímo k ředitelství Jesenické nemocnice. Nazpět pak jede vůz od ředitelství nemocnice do Šumperka v 15:30.

„Možnost bezplatné firemní dopravy je opravdu skvělý benefit. Auto jede přesně na čas našim pracovním potřebám, doprava je rychlá a ještě ušetříme okolo 60 korun za každou cestu,“ komentuje Vladimíra Macková, hlavní sestra Jesenické nemocnice, která bezplatnou firemní dopravu sama aktivně využívá. Spolu s ní přitom firemním vozidlem cestují i další sestřičky i lékaři.

„Vytíženost auta se liší podle směn, zatím pokrýváme jen dopravu na ranní směnu. Zájem ze strany zaměstnanců je ale poměrně značný a už po prvních dnech provozu si novinku moc pochvalují,“ uzavírá Lubomír Prachař, vedoucí technické správy a zdravotnické dopravní služby Jesenické nemocnice s tím, že bezplatnou dopravu mohou kromě zaměstnanců ale využít i pacienti ambulancí Agel v Šumperku, kteří potřebují jet na ošetření či zákrok do Jesenické nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám