Hlavní obsah

Jeff Beck konečně v Praze

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lahůdkový koncert pro milovníky elektrické kytary nabídne ve čtvrtek 23. června pražská Tesla Arena. Přijede Jeff Beck.

Foto: Petr Hejna

Jeff Beck

Článek

Je zbytečné vypisovat veškeré aktivity a úspěchy tohoto fenomenálního britského kytaristy (*24.6. 1944). Od rané éry ve skupině Yardbirds, přes spolupráci s Janem Hammerem a sólové počiny v 70. letech i hostování na nahrávkách ZZ Top, Micka Jaggera, Stewie Wondera, Roda Stewarta, Rogera Waterse nebo Briana Maye po současné ocenění posledného alba Emotion & Commotion.

Pozitivní zprávou je, že koncertní prostor má být upraven pro bližší pojetí kontaktu publika a muzikantů, takže mnozí rockoví fanoušci, trochu nejistí obavami z velkoarénového show, díky tomuto rozhodnutí přehodnotí svou nedůvěru k možnému méně osobnímu zážitku a splní si tak svůj dávný sen setkat se s Jeffem a jeho citlivou virtuózní hrou doslova tváří v tvář.

Vzorek toho, co pravověrné vyznavače kvalitního rocku čeká, je k vidění zde

Za bubny bude k vidění a slyšení Narada Michael Walden, známý zejména z Mahavishnu Orchestra nebo coby spoluhráč Tommyho Bolina (s Beckem nahrál album Wired – 1976). Dále Becka doprovodí Jason Rebello a  Rhonda Smith. Koncert začíná ve 20.00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám