Hlavní obsah

Jedna z nejlepších slovenských pop zpěvaček Katarína Knechtová vystoupí v Kroměříži

Novinky, Robert Rohál

V rámci letošních adventních koncertů se v neděli 3. prosince v Domě kultury v Kroměříži představí slovenská zpěvačka Katarína Knechtová s kapelou. Na speciálním akustickém koncertě zazní nejen hity ještě z doby působení v kapele Peha, ale i novější repertoár.

Foto: archiv Dům kultury v Kroměříži

Slovenská zpěvačka Katarína Knechtová zazpívá v Kroměříži.

Článek

Vedle vánočně laděných písní avizuje koncertní program i hity jako Spomal, Za tebou či píseň Môj Bože ze známého velkofilmu režiséra Juraje Jakubiska Bathory, tak písně novějšího data.

Katarína Knechtová (ročník 1981) je zpěvačka, klávesistka, kytaristka a skladatelka. Do roku 1997 působila jako vokalistka v prešovské skupině IMT Smile, poté spoluzaložila kapelu Peha, s níž v roce 1999 získala ocenění Objev roku. O dva roky později obdržela cenu Aurel v kategorii Nejlepší zpěvačka.

Za úspěšné působení na slovenské hudební scéně získala v roce 2005 opět sošku Aurela v kategorii Nejlepší zpěvačka. V roce 2007 vyhrála v anketě OTO cenu za nejlepší zpěvačku za rok 2006.

Bohatá je i zpěvaččina diskografie. Během uplynulých dvaceti let natočila osm alb, čtyři s kapelou Peha (v roce 1997 ji spoluzakládala) a čtyři sólové projekty. Vedle toho vyšly i dvě výběrové kompilace.

Jedna z nejoblíbenějších slovenských interpretek se v Kroměříži představí v poněkud jiném, ztišenějším akustickém hudebním kabátě, pro který je prostor divadelního sálu více než vhodný – akusticky tu už s velkým úspěchem hráli například Petr Kolář, Michal Hrůza, Wohnout a další.

Začátek koncertu Kataríny Knechtové je stanoven na 19 hodin. Tradiční předprodej vstupenek na pokladnách Domu kultury v Kroměříži nebo on-line.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám