Hlavní obsah

Jazzový večer Štěpána Markoviče už dnes na Karlštejně

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes od 19 hodin se hrad Karlštejn rozezní jazzovými tóny. Přední český jazzman Štěpán Markovič přiveze na Karlštejn svůj saxofonový projekt Saxtet. Akce pokračuje jako "Jam Session", živá hudba je v karlštejnském Podhradí již odpoledne.

Foto: www.lachout.com

Štěpán Markovič se vedle jazzových projektů věnuje i funky soul kapele Gulo Čar. Spolu právě také natáčí ve studiu Sono Records nové album jazzmana.

Článek

Přední český jazzman Štěpán Markovič pozval své hosty i studenty Konzervatoře a VOŠ Jaroslava Ježka v Praze na první jazzový koncert na nejznámějším českém hradě.

Na karlštejnském pódiu se vedle pedagoga-jazzmana vystřídají jedni z nejnadanějších studentů školy. Svou účast v hledišti již přislíbila řada českých celebrit. Nenechejte si uniknout komorní večer plný jazzové hudby v tajemné atmosféře středověkého hradu císaře a krále Karla IV.

Jazzový saxofonista Markovič, který doprovázel vedle množství tuzemských i zahraničních hvězd dokonce i Ray Charlese, Lizu Minnelli či prezidenta Billa Clintona, působí od roku 1998 jako pedagog na Konzervatoři a VOŠ Jaroslava Ježka v Praze a Casa del Jazz v Římě.

Jeho projekt Saxtet, který je složen z nejnadanějších studentů, je znám nejen na domácí, ale i zahraniční hudební scéně. Mezi posluchače pedagogického hudebního projektu Saxtet patří i prezident České republiky profesor Václav Klaus, který byl současně i kmotrem jejich prvního alba Saxtet – Jazz na Hradě.

Umístění sobotního koncertu na nádvoří hradu Karlštejn proto také není náhodné: Štěpán Markovič a jeho spoluhráči, věnující se i italskému publiku a tamějším studentům, tímto chtějí vzdát poctu císaři Svaté říše římské a českému králi Karlu IV.

Podrobnější informace na www.hrad-karlstejn.cz nebo www.lachout.com

Reklama

Výběr článků

Načítám