Hlavní obsah

Jaroslav Uhlíř zpíval své písně s početným diváckým sborem

Novinky, Jiří Smutný

Jaroslav Uhlíř s doprovodnou kapelou a smíšeným sborem složeným z diváků, zejména dětských, se sešli v pátek 30. června na Vaňkovka Festu v Brně. Společně si zazpívali při příležitosti ukončení školního roku písně z dílny autorské dvojice Jaroslav Uhlíř - Zdeněk Svěrák, známé z filmů i z televize.

Foto: Jiří Smutný

Jaroslav Uhlíř

Článek

Skladatel se svou doprovodnou skupinou připravil průřez svojí tvorbou za posledních 40 let. Posluchači si tak mohli připomenout písně z filmových pohádek, jako Princové jsou na draka, Lotrando a Zubejda, Ať žijí duchové, Tři veteráni nebo S čerty nejsou žerty.

Na úvod koncertu vyzval skladatel obecenstvo, aby zpívalo také. Bylo to ale zbytečné, to se dalo do zpěvu automaticky s prvními tóny zahajovací písně Severní vítr z filmu Vrchní prchni, o které Jaroslav Uhlíř prozradil, že to byla první veřejná nahrávka jeho zpěvu. A pak následovaly další hity, jako Skálo, skálo, skálo, Statistika, Dělání, Když se zamiluje kůň nebo Není nutno.

Děti v hledišti zpívaly s nadšením, texty znaly zpaměti a skladatel byl z výkonu svého nového smíšeného sboru nadšen. Jaroslava Uhlíře za klávesami doprovázeli Fredy Bittner (kytara, zpěv), Filip Spálený (baskytara) a Mikuláš Nop (bicí).

Pořadatelům festivalu se podařilo na den, kdy se ve školách rozdávala vysvědčení a dětem začaly prázdniny, aktuálně zařadit to správné téma. A protože i počasí se vydařilo, zažili všichni velmi příjemný večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám