Hlavní obsah

Jarní náladu navodila pestrá nabídka zboží velikonočního jarmarku

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 30. března otevřelo Klubcentrum v Ústí nad Orlicí v Kulturním domě tradiční velikonoční jarmark s bohatou nabídkou veškerého velikonočního zboží včetně zajímavých ručně vyrobených dekorací i potřebných užitkových předmětů k navození sváteční pohody.

Foto: Stanislava Dvořáková

Hned před vchodem do Kulturního domu stál stánek s bohatou nabídkou živých květů i umělých, důmyslně svázaných do různých ozdob.

Článek

Slavnostní atmosféru velikonočního jarmarku navozoval při příchodu do Kulturního domu v Ústí nad Orlicí venku před vchodem umístěný stánek s bohatou nabídkou nejen živých kvetoucích rostlin, ale i pestrou barevnou škálou umělých květů, navíc důmyslně svázaných do rozličných dekorací.

Velký sál Kulturního domu se pak proměnil v paletu zářivých pastelových barev s bohatou nabídkou všeho, co k nastupujícímu jaru patří.

K dané tradicí nového života probouzející se přírody především náleží vajíčko. A tak hlavním artiklem tohoto jarmarku bylo neodmyslitelné velikonoční vajíčko charakterizované dovedností českých domácích malířek. Bylo možné seznámit se, jak takové vajíčko vzniká, i prohlédnout či zakoupit si hotová, uložená téměř na každém stánku.

Téma velikonoční kraslice nabídly i sladké perníčky. V otevřené skořápce se skrývalo kuřátko, v košíčku slepička s kohoutkem, další perníčky zdobil zajíček s vajíčkem i pasoucí se ovečky. Zájem kupujících byl tak velký, že v odpoledních hodinách se našlo jen několik posledních kousků. Nároční zájemci si mohli aspoň ještě odnést celý velký velikonoční perníkový koš.

Hned vedle se leskla různá zapichovátka a nápadité, z japonské origami převzaté, papírové figurky květů a zvířátek doplněných fantazií dětských přání. Pro dospělé byly vystaveny různé praktické nákupní tašky v barevném jarním podání.

Protože stará tradice praví, že každý má mít na Velikonoce na sobě něco nového, bylo toto pravidlo zastoupeno početnou nabídkou halenek a dalšího oblečení, bižuterie a kosmetiky. I pro domácí prostředí se našly dekorativní novinky jako barevné kahánky s vůní zahrad a luk, svíce, keramika, drátkované předměty a závěsné dekorace, pro děti řada líbivých drobností, magnetek i textilních hraček.

Jaro se samozřejmě neobejde bez záplavy květů, a tak i zde byla bohatá nabídka živých pokojových květin přizdobených velikonoční tematikou s vajíčky a zapichovátky.

Praktická část svátečních chvil byla zastoupena tisíci chutí různých koření a usnadnění práce s úklidem nabídkou úklidových prostředků na přírodní bázi.

Kdo odolal bohaté velikonoční nabídce, mohl si aspoň dopřát podlehnout kouzlu nevšedních svátečních dnů odnesením čarovné krabičky na uložení tajných přání či radostí života.

Reklama

Výběr článků

Načítám