Hlavní obsah

Jarmila Kratochvílová odstartovala Hornickou desítku

Novinky, Josef Zajíc

Jubilejní 25. ročník Hornické desítky by se dal nazvat sportovním dnem Frýdku - Místku. Osobností tohoto ročníku se stala mistryně světa v atletice Jarmila Kratochvílová, která hlavní závod v sobotu 6. 11. 2010 odstartovala.

Foto: Josef Zajíc

Těsně před startem závodu na 10km, který odstartovala mistryně světa v atletice Jarmila Kratochvílová

Článek

Sekundovala u všech startů třinácti mládežnických kategorií. Ve 14:25 hodin byl odstartován Běh pro zdraví. Na kilometrovou trať vyběhlo 560 zájemců všech věkových kategorií v zajímavě zelených tričkách s emblémem letošního ročníku.

V 15 hodin odpoledne odstartovala Kratochvílová hlavní závod na deset kilometrů. Pak se téměř dvě hodiny trpělivě podepisovala při své autogramiádě.

Vedle desetikilometrové trati vyběhli i závodníci Kondičního běhu na jedno kolo měřící 3333 m. Dohromady se tak na trati pohybovalo 680 závodníků. Ředitel závodu Josef Nejezchleba odhadoval letošní účast na téměř dva tisíce účastníků. Mezi nimi byli závodníci z Polska, Maďarska, Slovenska a Ukrajiny.

Po doběhu všech kategorií, jak mládeže tak dospělých, probíhalo vyhodnocení, odměny nejlepším a očekávána tombola s velmi pěknými cenami.

Nejrychlejším mužem závodu na deset kilometrů se stal Toth Losylo z Maďarska, který běžel za 30 minut 13 vteřin. Následován byl závodníkem z AK ASICS Kroměříž Milanem Kocourkem, který doběhl se ztrátou pěti vteřin na prvního. Třetí doběhl Barnabas Bene z Maďarska za 30:27.

Ve větrném počasí dominovaly v kategorii žen Ukrajinky. Viktorie Pogorielska doběhla v čase 34:55, za ní skončila Lilia Fisikovici za 35:05, před třetí Polkou Agnieszkou Gortel (35:17).

Podrobné výsledky, komentáře,fotografie najdete na stránce: www.slezanfm.naproti.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám