Hlavní obsah

Jana Aschenbrennerová: Nemůžete do Jednorožce? Tak si ho vezměte s sebou domů

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Jana Aschenbrennerová je majitelkou vyhlášené kavárny Café Jednorožec, která sídlí na klatovském náměstí v objektu Galerie U Bílého jednorožce. Zajímalo nás, jak se se svým pracovním týmem postavila k současné situaci, kdy ze dne na den musela zavřít svoji kavárnu.

Foto: Hana Jakubčíková Sádlíková

Café Jednorožec od pondělí 23. března pracuje v režimu okénko

Článek

Jak se v posledních dvou týdnech změnil váš život? 

I my jsme vzhledem k vývoji situace zpomalili tempo. Nicméně už tu sobotu, kdy padlo vládní nařízení (z pátku 13. na 14. 3.) o uzavření gastronomických provozů, jsme přemýšleli o tom, že necháme nadále otevřenou kavárnu v režimu okénko. Důvod nebyl jenom ekonomický, ale právě ten společenský. Přišlo nám důležité, aby lidé v téhle zvláštní době měli možnost si dopřát aspoň nějaké potěšení - malou radost, co rozjasní den.

Abychom se na nový režim dobře připravili, dali jsme si týden pauzu. Během ní jsme řešili, jak budeme technicky pokračovat dál. Zákazníci nesmí nově vstupovat do provozovny a konzumovat zde jídlo, což s sebou nese jiný způsob objednávání a změnu nabídky. Takže během týdne jsme připravovali provoz na to, abychom byli schopni sortiment, který našim zákazníkům nabízíme, vydávat v omezeném rozsahu ven před kavárnu.

Jak vypadá aktuálně provoz v Café Jednorožec?

Pracovně režim okénko nazýváme „Vezmi si Jednorožce domů“. Upravili jsme menu, zůstaly v něm nejoblíbenější položky a postupně budeme přidávat letní novinky. Objednávat lze osobně v „okénku“ kavárny, telefonicky na čísle 774 688 091 nebo na webu https://kde-se-najim.cz/menu/5140. V brzké době přibude k této webové stránce také aplikace pro chytré telefony. Objednávky přes telefon a web umožňují domluvit přesný čas, na který si přejete mít objednávku připravenou. Otevřeno máme od pondělí do pátku od 8.00 do 17.00 hodin.

Co byste dělali koncem března, kdyby nebyla karanténa?

Měli jsme v plánu chystat se na letní sezonu, pokračovat v běžném kavárenském provozu a v kulturních akcích. Na konci března bychom bývali stavěli terásku, aby si lidé mohli užívat první sluneční paprsky. Vše tedy odkládáme.

Máte pro Klatováky nějaký vzkaz?

Chci vyslovit velký obdiv a uznání všem, kteří válčí s virem v první linii. Ti všichni nasazují vlastní zdraví pro to, aby ochránili lidi a pomohli udržet zemi v chodu. Pak také chci moc poděkovat všem našim zákazníkům a přátelům za podporu. Často se mě lidé ptají, zda to zvládneme. Já jsem nezdolný optimista, takže věřím, že tato tíživá situace přinese spoustu neočekávaných a pozitivních řešení a nakonec vše dobře dopadne. S velkou jistotou každé ráno vyjde slunce, na nás je tedy rozhodnutí, zda chceme aktuální situaci zvládat s úsměvem a důvěrou v lepší zítřky. Přeji všem hodně klidu, úsměv na rtech a pevné zdraví.

Reklama

Výběr článků

Načítám