Hlavní obsah

Jan Kraus bude moderovat letošní Slavíky

Novinky, Petr Mráček

Letošní ročník ankety o nejpopulárnější interprety ve středu odstartoval na tiskové konferenci, která se konala v hotelu Barceló Praha.

Foto: Petr Mráček

Jan Kraus - moderátor Český Slavík Mattoni 2013

Článek

Na tiskové konferenci se představil mimo jiné i letošní moderátor Jan Kraus. Hlasovat lze až do 17. listopadu.

Slavnostní galavečer proběhne ve Státní opeře Praha v sobotu 23. listopadu a rovněž v přímém přenosu na televizi Nova. Režisérem bude zkušený Pepe Majeský, který má za sebou mnoho televizních projektů, mimo jiné Hlas Česko Slovenska, či nedávný pořad z Václavského náměstí u příležitosti Mistrovství světa nealko nápojů, které proběhlo v Praze.

Předání budou zlatí, stříbrní a bronzoví slavíci v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Skupina, cena Absolutní slavík, dále Skokan roku a Objev roku a podruhé také ceny pro nové talentované interprety v kategorii Mattoni Hvězda internetu.

Vyhlášena je také kategorie Slavíci bez hranic o nejpopulárnějšího slovenského interpreta v České republice. Rozhlasový partner Rádio Impuls i letos připravilo soutěž o nejoblíbenější českou píseň svých posluchačů a vyhlášen bude též MTV videoklip roku.

Kdo jaké má letos ambice získat trofej nejcennější? U zpěvaček se očekává souboj dvou Lucií. Lucie Vondráčková letos vydala desku, absolvovala své úplně první velké, úspěšné turné s Michalem Davidem, natočila několik klipů. Druhá Lucie, Lucie Bílá se na své turné chystá, a je k vidění jako porotkyně v soutěži Česko Slovensko má talent. Mezi tyto dvě zpěvačky se může dostat třeba Aneta Langerová, nebo Bára Basiková, která vydala své skvělé album.

V kategorii zpěvák se očekává souboj Karla Gotta a jeho loňského přemožitele Tomáše Kluse. Kategorie skupin může přinést nejedno překvapení. Znovu se dala dohromady pro turné v příštím roce skupina Lucie, překvapit může Divokej Bill, ale i Chinaski, či oblíbení Kabáti.

Pravidla hlasování najdete na adrese www.ceskyslavik.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám