Hlavní obsah

Jakub Volf přivezl z Plzně putovní pohár Košařova memoriálu

Novinky, Miroslav Volf

"Sedm statečných" plavců oddílu TJ Slavie Chomutov, specializujících se převážně na prsařské disciplíny, zamířilo v sobotu 27. dubna do Plzně na Radbuzu. Zde se pod vedením trenérů Tomáše Baumrta a Miroslava Volfa zúčastnili již šedesátého prvního ročníku Košařova memoriálu v prsařském trojboji.

Foto: Miroslav Volf

Mužská část výpravy TJ Slávie Chomutov, zleva Ondřej Baumrt, Jakub Volf a Ondřej Slabihoud

Článek

Každého z plavců čekaly v trojboji prsařské disciplíny na 50 m, 100 m a 200 metrů. Součet bodů z těchto disciplín pak určil nejlepší plavce v jednotlivých věkových kategoriích žactva a dospělých. Nejlepšími chomutovskými prsaři byli Jakub Volf, Barbora Veselá a Ondřej Baumrt, kterým se podařilo vybojovat medailová umístění v celkovém hodnocení.

Vůbec nejlepším plavcem a reprezentantem oddílu kategorie žáku do 14 let se stal právě 14letý Jakub Volf. Po loňské stříbrné příčce v celkovém hodnocení nedal tentokrát nikomu šanci a s přehledem zvítězil na všech třech tratích 50 m, 100 m i 200 m. Jakub se tak stal historicky prvním plavcem z Chomutova, kterému se podařilo za 61 let trvání tohoto závodu přivézt putovní pohár Košařova memoriálu na půdu TJ Slávie Chomutov. Vítězství si vybojoval časy 33,64 na 50 m, 1:12,85 na 100 m a 2:37,68 na 200 m v celkovém součtu 1524 bodů. 100 m a 200 m zaplaval v nových osobních rekordech, přičemž výkon na 100 m je i čas nového oddílového rekordu.

Ze 14letých plavců Slávii reprezentoval ještě Ondřej Slabihoud, který se umístil na skvělém 5. místě s počtem 1113 bodů.

Další skvělé výsledky předvedla teprve 13letá Barbora Veselá, která našla přemožitelku ve všech startech pouze v o rok starší Evě Pšeničkové ze Slávie Plzeň. Díky stříbrným příčkám ve všech svých startech a součtu 1698 bodů tak obsadila také v celkovém hodnocení druhé místo. Na vítězku ztratila 273 bodů. Pokud bude stále zlepšovat své prsařské kvality, mohla by Barbora napodobit Jakuba a v příštím ročníku tak jako on zvítězit.

Mezi 14letými a mladšími žákyněmi chomutovský oddíl reprezentovaly ještě 11letá Kamila Slabihoudová (1221 bodů, celkově 7. místo), 11letá Eliška Dvořáková (1093 bodů, celkově 11. místo) a 12letá Johanka Holá (1057 bodů, celkově 12. místo).

V kategorii 15letých a starších plavců nás zastupoval pouze jeden plavec, byl jím 18letý Ondřej Baumrt. Také Ondřejovi se dařilo a celý závod prošel ve znamení čísla "3". Třemi třetími místy ve všech svých třech startech se umístil na celkovém třetím místě a to s celkovým součtem 1905 bodů.

Celkově lze hodnotit tyto závody jako ty nejúspěšnější v historii chomutovské účasti na Košařově memoriálu. Ze čtyř kategorií měli ve třech kategoriích plavce na stupních vítězů. Přičemž v kategorii žen účastnici neměli. V kategorii mužů to byla příčka třetí, v kategorii žákyň příčka stříbrná a v kategorii žáků příčka nejvyšší zlatá.

Celkové výsledky ke stažení zde

Celkové výsledky ke stažení zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov ke stažení zde

Celkové výsledky ke stažení zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov ke stažení zde Fotogalerie ze závodů k prohlédnutí zde

Fotogalerie v plném rozlišení (305MB) ke stažení zde

Reklama

Výběr článků

Načítám