Hlavní obsah

Jakub Vágner poveze malou výpravu na expedici Amazonie 2015

Novinky, Petr Mráček

Jakub Vágner ve spolupráci se skupinou Bonver Group se vydá společně s malou výpravou nafotit kalendář a diář do Amazonského deštného pralesa.

Foto: Petr Mráček

Tisková konference k Expedici Amazonie 2015

Článek

Spolu s Jakubem Vágnerem v říjnu odletí i fotograf Jakub Ludvík, herečka Ivana Jirešová či modelka Eliška Bučková. Všichni zúčastnění projekt představili na tiskové konferenci, která se konala 1. října v prostorách Casina Bonver Praha.

Amazonie je označení oblasti v Jižní Americe, zahrnující povodí řeky Amazonky a jejích přítoků. Jedná se z větší části o zalesněnou pánev (rozlohou větší než Evropa) nacházející se na území států Brazílie, Venezuely, Kolumbie, Ekvádoru, Peru, Guyany, Surinamu a Francouzské Guyany. Amazonie je také brána jako jedno z nejdrsnějších míst naší planety. 

Expedice Amazonie 2015 povede 1000 kilometrů od nejbližší civilizace. Na unikátních fotografiích bude konfrontována krása něžných žen a drsné, přesto úchvatné prostředí deštného pralesa. 

Z celé akce nevzniknou jen fotografie, ale i hodinový dokument, který bude snímat kameraman Jiří Středa. Uvidíme tak celou cestu za finálním produktem, focením kalendáře a diáře. 

Od 3. prosince bude v prostorách Casina Bonver na Pankráci k vidění výstava exkluzivních indiánských artefaktů Jakuba Vágnera, která doposud v České republice nebyla realizována. 

„Křehká krása těchto zúčastněných dam bude konfrontována s tvrdou realitou jednoho z nejkrásnějších, ale zároveň nejnebezpečnějších míst naší planety, Amazonským deštným pralesem,” shrnul Jakub Vágner.

Video k výpravě Expedice Amazonie 2015

Reklama

Výběr článků

Načítám