Hlavní obsah

Jakub Hošek v Industrial Gallery v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Industrial Gallery v Ostravě představuje od 14. května malíře, který se výrazně profiluje v nezávislé hudební scéně. Jakub Hošek prezentuje nejnovější tvorbu s jeho jedinečným, osobitým a vizuálním stylem na výstavě s názvem "Ian Curtis Wishlist".

Foto: Josef Zajíc

INDUSTRIAL Gallery: Jakub Hošek 14.5.2013

Článek

"Jakub Hošek bere minulost jako materiál, který už někdo talentovaný vytvořil a využívá příležitosti s ním nadále pracovat. Největší sílu vidí v konceptu mixování a nového zpracování. Dává do tvorby kus sebe. Z těchto podnětů vzniká kvalitní a současné dílo," říká kurátorka Industrial Gallery Mgr. Art. Hana Mikulenková.

Jakub Hošek je absolvent Akademie výtvarných umění v Praze v ateliéru Vladimíra Skrepla a Jiřího Kovandy. Po dobu studií měl rozpoznatelný rukopis. Ten vyvrcholil diplomovou prací a návaznou výstavou v Galerii Jiřího Švestka. Dvakrát se Hošek probojoval mezi finalisty Jindřicha Chaloupeckého.

"Ian Curtis Wishlist je seznam věcí, o kterých jste přesvědčeni, že chcete, aby se staly, ale víte, že se nikdy nestanou. Zmítáte se v přesvědčení, že se stanou. Takže polovina vašeho těla se kompletně svádí ve smýšlení, že se něco bude dít a druhá polovina těla do sebe tluče, protože ta druhá polovina těla klame sama sebe. Takže Ian Curtis wishlist jsou věci, které spadají do této kategorie. Příliš mnoho emocionální manipulace. Příliš mnoho nepohodlí, moc nepříjemné crescendo," říká k nově vzniklé sérii sám autor.

"Snažím se dát těm slovům nový význam přes obraz. Vím, co chci obrazem říci a bavím se tím, jak k tomu divák dojde. Je pravda, že málokdy se to někomu povede..." dodává Hošek.

Výstava Jakuba Hoška potrvá do 21. června 2013 v Industrial Gallery v Ostravě na Zahradní ulici 10.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám