Hlavní obsah

Jak se hledá v kukuřičném bludišti v Opavě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedaleko Opavy, je pole, na které je možné se dostat, jak jinak, po polní cestě (zájemcům tu slouží polní parkoviště). Cesta pak vede dál až k domečku u kukuřičného pole. U domečku je lavička a v domečku informační služba, kde se vše o akci Kukuřičáci návštěvník dozví.

Foto: Josef Zajíc

V domečku dostane zájemce za vstupné kartičky a jde hledat terčíčky.

Článek

Kukuřičáci o sobě tvrdí, že Kukuřičné bludiště je druh rodinné interaktivní zábavy, která je v České republice novinkou. Podle „kukuřičáckých” informací jsou bludiště v USA, Velké Británii, Německu a v dalších státech.

V České republice se na návštěvu těší Kukuřičáci v těchto místech: v Hradci Králové, Kutné Hoře, Plzni - Kyšicích, Líbeznicích, Rakovníku, Sychrově, Brně - Komíně, Jihlavě, Olomouci - Slavoníně, Valticích a Opavě, místní část Slavkov - Latarna.

Tam všude zájemce najde Kukuřičná bludiště v rozloze 1 až 1,5 hektaru. Jsou protkána cestičkami, křížem krážem, prostě dokonalá bludiště. Kukuřice je tak vzrostlá, že návštěvníci se sice slyší, ale nevidí, a nejen to, oni se i zřídkakdy potkají.

„Cílem našeho bludiště je dostat děti na čerstvý vzduch a přivést je k pohybu, místo u vysedávání u televize či mobilu. Ten ale v naší hře lze použít. V bludišti je hra pro děti a pro dospělé a také za pomocí mobilní aplikace pro chytré mobily či  tablety. V takovém případě musí soutěžící projít co nejrychleji bludištěm a objevit 8 míst, které jsou označena QR kódy,” informovala koordinátorka akce Andrea Dokoupilová.

Hledání v záplavě cest a cestiček je náročné. Dospělí musí najít osm písmenek a pak z nich vytvořit šest slov. Děti musí najít, aby splnily pátou tajenku, čtyři barevné řádky - modrý se šesti písmeny, žlutý s pěti písmeny, červený s pěti písmeny a zelený se čtyřmi písmeny.

Hledání je zajímavé, zábavné a poučné. Soutěž řeší orientaci v prostoru a bystrost v úvaze. Podle recepční v domečku ještě nikdo nezabloudil, a to se zde denně sejde v průměru asi sedmdesát lidí všeho věku - od malých děti, kterým pomáhají rodiče, přes mládež až po seniory. Po ukončení soutěže diskutují, kdo byl nejlepší.

Otevírací doba:

Od 20. srpna 2019 do 31. srpna 2019 je bludiště přístupné od 9.00 do 19.00 hodin

V září 2019 - pondělí až pátek od 14.00 do 18.00 hodin, soboty a neděle a státní svátky od 9.00 do 18.00 hodin.

Základní vstupné:

Děti do 3 let = zdarma, děti od 3 do 15 let = 60 Kč, dospělí = 80 Kč, rodinné vstupné (2+2) 250 Kč, důchodci, ZTP, ZTP/P = 60 Kč.

Další informace: www.kukuricaci.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám