Hlavní obsah

Jak se hledá v kukuřičném bludišti v Opavě

Novinky, Josef Zajíc

Nedaleko Opavy, je pole, na které je možné se dostat, jak jinak, po polní cestě (zájemcům tu slouží polní parkoviště). Cesta pak vede dál až k domečku u kukuřičného pole. U domečku je lavička a v domečku informační služba, kde se vše o akci Kukuřičáci návštěvník dozví.

Foto: Josef Zajíc

V domečku dostane zájemce za vstupné kartičky a jde hledat terčíčky.

Článek

Kukuřičáci o sobě tvrdí, že Kukuřičné bludiště je druh rodinné interaktivní zábavy, která je v České republice novinkou. Podle „kukuřičáckých” informací jsou bludiště v USA, Velké Británii, Německu a v dalších státech.

V České republice se na návštěvu těší Kukuřičáci v těchto místech: v Hradci Králové, Kutné Hoře, Plzni - Kyšicích, Líbeznicích, Rakovníku, Sychrově, Brně - Komíně, Jihlavě, Olomouci - Slavoníně, Valticích a Opavě, místní část Slavkov - Latarna.

Tam všude zájemce najde Kukuřičná bludiště v rozloze 1 až 1,5 hektaru. Jsou protkána cestičkami, křížem krážem, prostě dokonalá bludiště. Kukuřice je tak vzrostlá, že návštěvníci se sice slyší, ale nevidí, a nejen to, oni se i zřídkakdy potkají.

„Cílem našeho bludiště je dostat děti na čerstvý vzduch a přivést je k pohybu, místo u vysedávání u televize či mobilu. Ten ale v naší hře lze použít. V bludišti je hra pro děti a pro dospělé a také za pomocí mobilní aplikace pro chytré mobily či  tablety. V takovém případě musí soutěžící projít co nejrychleji bludištěm a objevit 8 míst, které jsou označena QR kódy,” informovala koordinátorka akce Andrea Dokoupilová.

Hledání v záplavě cest a cestiček je náročné. Dospělí musí najít osm písmenek a pak z nich vytvořit šest slov. Děti musí najít, aby splnily pátou tajenku, čtyři barevné řádky - modrý se šesti písmeny, žlutý s pěti písmeny, červený s pěti písmeny a zelený se čtyřmi písmeny.

Hledání je zajímavé, zábavné a poučné. Soutěž řeší orientaci v prostoru a bystrost v úvaze. Podle recepční v domečku ještě nikdo nezabloudil, a to se zde denně sejde v průměru asi sedmdesát lidí všeho věku - od malých děti, kterým pomáhají rodiče, přes mládež až po seniory. Po ukončení soutěže diskutují, kdo byl nejlepší.

Otevírací doba:

Od 20. srpna 2019 do 31. srpna 2019 je bludiště přístupné od 9.00 do 19.00 hodin

V září 2019 - pondělí až pátek od 14.00 do 18.00 hodin, soboty a neděle a státní svátky od 9.00 do 18.00 hodin.

Základní vstupné:

Děti do 3 let = zdarma, děti od 3 do 15 let = 60 Kč, dospělí = 80 Kč, rodinné vstupné (2+2) 250 Kč, důchodci, ZTP, ZTP/P = 60 Kč.

Další informace: www.kukuricaci.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám