Hlavní obsah

Jak kostlivci, upíři a duchové strašili obyvatele Suchého Vrbného

Novinky, Kateřina Štruncová

Středeční odpoledne 31. října bylo na Suchovrbenském náměstí v Českých Budějovicích a v jeho okolí k vidění nezvyklé množství podivných bytostí ze strašidelné říše.

Foto: Kateřina Štruncová

strašidla všeho druhu, v civilu studenti primy

Článek

Studenti Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích v tento den již tradičně slavili starý anglosaský svátek duchů Halloween.

Vše začalo v budově školy velkolepou přehlídkou masek. Každé strašidlo se muselo anglicky představit a předvést nějaký zábavný kousek. Poté se příšerky rozběhly do okolí, kde na stanovištích plnily různé úkoly. Do některých aktivit se zapojili i suchovrbenští občané. Strašidla s nimi chtěla například vyměnit noviny za hodnotnější věci. Za splnění úkolu dostaly masky body. Vyvrcholením Halloweenu byla cesta strašidelným hradem a diskotéka.

"Studenti si halloweenské řádění opravdu užili," konstatovala učitelka Jana Špilerová, hlavní organizátorka akce. "Pro porotu bylo těžké vybrat nejlepší masku, všichni se připravili opravdu pečlivě. S malováním obličejů pomáhaly dokonce odborné kosmetičky," dodala Jana Špilerová.

S průběhem odpoledne byly spokojeny i dvě koordinátorky z řad studentů -  Kristýna Králová a Karolína Krupauerová. "Zažili jsme na ČAG již 3 oslavy Halloweenu, letos má vše na starost naše třída - kvarta," vypráví Karolína Krupauerová o tom, jak si třídy předávají zkušenosti.

Za rok se tedy můžeme opět těšit na děsivé i veselé postavičky, které svým zjevením zpestřují ponuré podzimní dny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám