Hlavní obsah

Jak být "happy" díky čtyřem cellům

Novinky, Zuzana Rožková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vyprodaném sále kina Lucerna se ve čtvrtek 10. května křtilo. Prague Cello Quartet své třetí CD do světa vypustili. Je duhové a veselé a jmenuje se Happy.

Foto: Zuzana Rožková

Křest CD HAPPY

Článek

V souladu se svým názvem má nejnovější CD souboru Prague Cello Quartet přinášet štěstí. Jan Zvěřina, Petr Špaček, Jan Zemen a Ivan Vokáč skladby nahrávali v Pražské křižovatce a na čela a cella je tam jistojistě líbaly nejen baletky, ale též múzy. Každá ze 13 kreativně zaranžovaných skladeb totiž v sobě určitou podobu štěstí nese.

Na včerejším koncertu se posluchači šťastně usmívali při hravých melodiích z kresleného dětského seriálu o Kačeru Donaldovi. Se štěstím v srdci zavzpomínali na interpreta při skladbě písně známé v podání Franka Sinatry. Štastně se rozněžnili u písničky od Norah Jones Don´t Know Why. A v duchu si zpívali slova šťastného prvorepublikového Nebe na zemi od Jaroslava Ježka. 

Šťastný byl nápad, aby CD duhovým prachem pokřtil tajuplný a majestátný Fantom Opery.  Nejznámější skladba světového muzikálu, kterou si Prague Cello Quartet vybrali pro natočení videoklipu, jim přináší fenomenální úspěchy na internetu. Video má více než 3,8 miliónu zhlédnutí a Prague Cello Quartet se dostali do celosvětové TOP 20 nejúspěšnějších YouTube cellových kanálů. Pokud jste klip ještě neviděli, rozhodně to napravte. Většina fanynek Prague Cello Qurtet potvrdí, že je video sexy a podmanivé.

Zdá se, že letošní slavnostní osmičkový rok je pro Prague Cello Quartet přirozeně šťastný a čerstvému CD Happy zbývá spolu se sudičkami popřát, ať jsou šťastni jeho posluchači. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám