Hlavní obsah

Interliga v házené žen: hráčky Poruby zdolaly Trenčín

Novinky, Josef Zajíc

Přestože před předehrávaným 21. kolem Interligy v házené žen patřilo DHC Sokolu Ostrava v tabulce páté místo s 22 body a HK AS Trenčín pouhých pět bodů a předposlední místo, byla hra ve středu 8. března naprosto vyrovnaná, v některých momentech měly hráčky Trenčína dokonce navrch.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 9.3.2017 Interliga v házené žen 8.3.2017 DHC Sokol Poruba : HK AS Trenčín 29:23 Střílí Alica Kostelná( 27).

Článek

Trenér ostravských hráček Peter Olšavský již dopředu avizoval, že je nutné hráčky Trenčína nepodcenit, ale hrát takovou hru, aby si sokolky odnesly vítězství.

Utkání zahájili rozhodčí Mojmír Valášek a Jaroslav Vychodil. Sokolky začaly velmi dobře. Až do dvanácté minuty střílely každou minutu jednu branku a v patnácté minutě již vedly v poměru 11:7.

Pak se v týmu Sokola Poruba něco zadrhlo. Toho využily hbité a rychlé Slovenky a hru postupně vyrovnávaly, hrály velmi dobře v obraně a dařilo se brankářce Barboře Hanzalíkové. Do šaten po první půlce sice odcházely hráčky HK AS Trenčína s pasívním skóre 12:14, ale celkově byla hra vyrovnaná.

Ve druhé polovině snížily Slovenky na 15:16. Ostravačky daly branku až po čtyřech minutách. Pak se opět rychlým sledem tří branek ujaly vedení 20:16. Hráčky Trenčína kontrovaly a nedaly svým ostravským soupeřkám odpočinout. V padesáté minutě byl stav 26:21 ve prospěch Ostravy.

V závěrečných deseti minutách Ostrava vstřelila další čtyři branky. Slovenky stačily dát jen dvě. Konečný stav 29:23 ve prospěch hráček DHC Sokola Poruba byl především dokladem zlepšené kolektivní hry hráček ze Slovenska.

HK AS Trenčín: Trenérka Rajnochová Zdena. Nejlepší hráčkou byla Barbora Kostelná, která vstřelila 8 branek, Erika Rajnohová, Barbora Zemanovičová - 3, Natália Minarechová, Nina Ušiáková, Monika Rajnohová a Selma Blažeková - 2, Nikol Nejedlá - 1. Skvělá byla v brance Barbora Hanzalíková.

DHC Sokol Poruba: Trenér Peter Olšavský. Šárka Marčííková - 7, Alžběta Rechtorisová - 6, Barbora Mýlková, Michaela Konečná, Alica Kostelná - 3, Leona Šviráková,Silvie Polášková - 2, Diana Tomašechová,Michaela Sekulová - 1. V brance se dařilo Lence Roháčkové.

Hře přihlíželo 251 diváků.  

Středeční utkání předcházelo náročnému odvetnému utkání v Challenge Cupu. V sobotu 11. března od 18 hodin budou hrát hráčky DHC Sokola Poruba s polským celkem Kram Start Elbląg. V prvním utkání v Polsku hráčky Sokola Poruba prohrály v poměru 24:29. Aby postoupily do dalšího kola, musí doma soupeřky porazit nejméně o šest branek. Utkání to bude náročné, ale velmi zajímavé. Diváci se mají v sobotu na co těšit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám