Hlavní obsah

Interliga házené žen: Sokol Poruba porazil Bemaco Prešov

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 28. ledna v 18 hodin zahájili rozhodčí Jiří Králíček a Milan Letev 15. kolo Interligy v házené žen mezi ostravským týmem DHC Sokol Poruba a hosty ze Slovenka, ŠŠK Bemaco Prešov. Po oboustranné, v průměru dobré hře, zvítězil ostravský celek 29:26.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 28.1.2017 Interliga v házené žen. DHC Sokol Poruba : ŠŠK Bemaco Prešov 29:26

Článek

Utkání se konalo ve sportovní hale SAREZA na Hrušovské ulici 15 v Ostravě-Přívoze.

Po zahájení hry se první tři minuty téměř nic nedělo. Hráčky se oťukávaly. V desáté minutě vedly Ostravanky 5:4. To povzbudilo Slovenky a v 17. minutě prvního poločasu vedly na DHC Sokol Poruba již 10: 6. Po oddechovém minutovém čase ostravského družstva a pokynech trenérů se hra v družstvu Sokola výrazně zlepšila. Porubské hráčky dotáhly stav na 11:11 a po první polovině utkání do šaten odcházely ve stavu 15:14 ve svůj prospěch.

Prvních šest minut druhého poločasu dominovala Ostrava. Dařilo se brankářce Markétě Dolákové. Ve 36. minutě Ostravanky vedly o šest branek - stav byl 20:14. Prešovanky se nevzdaly. Snížily. Těsně před koncem utkání vstřelily hráčkám Poruby tři branky a stáhly stav utkání na konečný stav 29:26 ve prospěch Poruby.

V týmu ŠŠK Bemaco Prešov, pod vedením trenéra Dušana Daniše, sedm branek vstřelila Martina Bačíková. Hráčky Veronika Gajdošová, Maryna Liebiedieva a Sofia Demajová vstřelily po 5 brankách. Dále přispěla Rebeka Čirčová 3 brankami a jednou brankou dorovnala stav Tatiana Šutránová.

V družstvu DHC Sokol Poruba byla nejaktivnější Alžběta Rechtorisová, která dala 7 branek, hráčky Barbora Mýlková, Eva Minarčíková, Šárka Marčíková a Mária Revajová vsřelily 4 branky. Diana Tomašechová, Silvie Polášková a Alica Kostelná po 2 brankách. V brance byla opět velmi dobrá Markéta Doláková. Družstvo vedl Peter Olšavský.

V sobotu 4. února budou hráčky DHC Sokola Poruba hrát osmifinále Challenger Cupu. Svěřenkyně trenéra Olšavského vyzvou kosovsný celek KHF Shqiponja. Odveta bude na programu další víkend v Gjakově.

Podle manažera klubu Libora Adámka se vedení klubu snažilo dohodnout, aby se oba zápasy odehrály v Ostravě. K dohodě nedošlo a tak se bude hrát klasickou formou doma a venku. Do osmifinále se celek HDC Sokol Poruba probojoval, když hrál v Tbilisi a s tamním klubem Mamuli 34:12 a 31:7. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám