Hlavní obsah

Interaktivní výstava Chytrá hračka aneb Škola hrou putuje do Valašského Meziříčí

Novinky, Věra Stojarová

Aktivně životem, o. p. s. chystá od 14. do 20. března další ze série hravých výstav, tentokrát s názvem Chytrá hračka aneb Škola hrou. Putovní výstava bude po Zlíně umístěna v Muzejním a galerijním centru, ve 2. patře jižního křídla zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí.

Foto: Věra Stojarová
Článek

Po sérii výstav zaměřené na stavebnice, hry a hlavolamy nyní o. p. s. Aktivně životem přichází s akcí, která rodičům s dětmi představí nejzajímavější vzdělávací hry a hračky. Na místě budou k vyzkoušení smyslové hračky, Montessori hračky, dřevěné hračky, kinetický písek, elektronické hračky, logické hry, stavebnice, pocitový chodníček, obří stavebnice a další. Nebude chybět koutek pro nejmenší děti.

„Chytré hračky jsou u dětí klíčem k posílení myšlení a rozvoji osobnosti, aniž by si přestaly hrát. Různé typy stavebnic jsou velmi oblíbené a navíc přispívají ke zlepšení jemné motoriky, učí děti trpělivosti a koncentraci. Děti se díky stavebnicím učí představivosti, plánování a spolupráci s jinými a procvičují si manuální zručnost a setkávají se tak s první formou technického vzdělávání. Díky logických hrám se děti nejen zabaví, ale například již v raném věku pochopí základy matematiky,“ vysvětlila Věra Stojarová, ředitelka o. p. s. Aktivně životem.  

Aktivně životem o.p.s. se snaží už čtvrtým rokem realizovat netradiční a vzdělávací a akce pro rodiny s dětmi v celém Zlínském kraji. Realizuje venkovní akce pro celé rodiny v parku Komenského ve Zlíně, interaktivní výstavy her a hlavolamů, stavebnic, Puzzle festival, talentovou soutěž pro děti Moravia Talent a mnoho dalších.

Termín akce: 14. – 20. března 2016

Otevírací doba: 8 – 18 hodin

Vstupné: 30 Kč/dítě, 40 Kč/dospělí, 120 Kč/rodina

Reklama

Výběr článků

Načítám