Hlavní obsah

Integrovaný záchranný systém se předvedl při akci Společně pro bezpečnější Ostravu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tradičně uspořádal Dům kultury AKORD v Ostravě-Zábřehu v pátek 20. června dopoledne akci Společně pro bezpečnější Ostravu. Před i za domem kultury se představily všechny složky Integrovaného záchranného systému. Na dopolední program volně navazovaly Slavnosti obvodu Ostrava-Jih.

Foto: Josef Zajíc

Společně pro bezpečnější Ostravu 20.6.2014: Vystoupení mažoretek.

Článek

Před Kulturním domem AKORD v Ostravě-Zábřehu na náměstí SNP probíhaly v pátek dopoledne ukázky tanečních klubů a skupin - za kulturním domem byly prezentovány unikátní způsoby technik využívaných k záchraně lidského života.

Divákům byly předvedeny mimo jiné ukázky zásahu kynologické skupiny Městské policie Ostrava. Hasiči spolu s městskou záchrannou službou ukázaly zásah při záchraně osoby uvězněné v převráceném autě.   

Na dopolední akci volně navázala akce odpolední, která začala ve 14 hodin pod názvem Slavnosti obvodu Ostrava-Jih, opakováním dynamických ukázek bezpečnostních složek například Policie ČR, Městské policie, Hasičského záchranného sboru, Vězeňské služby, Celní správy a Horské služby. Oběma akcemi diváky prováděl populární TV moderátor Roman Svoboda známý z pořadu Na stopě.

Na velkém pódiu před kulturním domem předvedly své umění mažoretky Starts Ostrava, Dětský soubor Mrňousci, interaktivní představení Veselá křižovatka předvedli Klauni z Balónkova. Své taneční vystoupení předvedly dívky z taneční skupiny Akord, vystoupily i pěvecké sbory Ko-Ko a Čemuni.

Od 16.30 hodin bavil diváky Jarda Walda Matuška se svou taneční skupinou a na závěr v 17.45 vystoupila skupina HEC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám