Hlavní obsah

Informační servis pomáhá návštěvníkům Ostravy orientovat se ve městě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět poboček Ostravského informačního servisu pomáhá návštěvníkům Ostravy, ale také občanům města, orientovat se v městské dopravě, v nabídce kulturních akcí a sportovních podniků.

Foto: Josef Zajíc

0stravský informační servis - pobočka u nádraží Ostrava - Svinov. 11.11.2012

Článek

Pobočky Ostravského informačního servisu (OIS) jsou rozmístěny tak, aby byly k ruce návštěvníkům města ihned po příjezdu do Ostravy. Jedna pobočka OIS je umístěna přímo na Letišti Leoše Janáčka v Mošnově, další u železničních uzlů v Ostravě.

V neděli 11. listopadu jsme navštívili pobočku sousedící s železničním nádražím Ostrava-Svinov. Pobočka je otevřena od 7.00 do 19.00 hodin. Občanům poskytuje všeobecné informace o místní hromadné dopravě (MHD), nabízí jízdní řády a ke koupi jsou jízdenky MHD, měsíčníky a jízdenky na vlak. Nabízí i vstupenky na množství kulturních a společenských akcí - mezi jinými i na koncert Karla Gotta, který je na programu 28. listopadu v ČEZ Aréně v Ostravě.

Návštěvník, který dojede na Hlavní vlakové nádraží v Ostravě, najde pobočku OIS přímo na nádraží. V provozu je od 7.00 do 19.00 hodin. Ještě než vyjde z haly, dostane podrobné informace, odkud a kam může dojet MHD a zakoupit si jednotlivé jízdenky.

"O naše služby je velký zájem. Prodáváme dálniční známky ČR, Slovenska a Rakouska. V provozu je  směnárna. Máme k dispozici jedenáct prodejních systémů propojených po celé republice. Z toho pět slouží k zakoupení vstupenek na kulturní, divadelní či sportovní akce. Prodáváme suvenýry jako například hrníčky, drobné upomínkové předměty a trička s výrazným logem Ostravy, což jsou tři vykřičníky, které znamenají: dynamiku, energii a sebevědomí," informovala vedoucí pobočky Tereza Gráplová.

Pobočka umístěná v centru Ostravy v Nádražní ulici má prodejní dobu po-pá: 7.00 - 19.00 hodin a v sobotu od 9.00 do 14.00 hodin. V neděli je zavřeno. Sousedí s Domem umění, bankokavárnou Elektra, hotelem Imperial, obchodním centrem Nová Karolina, Divadlem Antonína Dvořáka a Jiřího Myrona. Okolo pobočky jezdí tramvaje, které propojují všechny významné místa ve velké Ostravě. Za rok 2011 podali pracovníci pobočky informaci 150 tisícům tazatelů.

Těsně pod věží Nové radnice, vysoké 85 metrů, sídlí nejvýše položená pobočka OIS, ze které může návštěvník vyjet výtahem až na vyhlídkovou plošinu, rozhlédnout se do širokého okolí Ostravy a za příznivého počasí vidět Jeseníky a Beskydy. Věž je do konce listopadu zpřístupněna od 9.00 do 19.00 hodin. Návštěvník tak může zhlédnout i noční osvětlenou Ostravu. Pobočka OIS pod věží je jediná, která kromě běžné nabídky provozuje i průvodcovskou činnost. Realizuje objednané, komentované prohlídky i do širšího okolí města Ostravy.

Na sobotu 17. listopadu od 9.00 do 17.00 hodin připravili pracovníci OIS komentovanou prohlídku věže i z věže pod názvem "Kdyby nebyl listopad... Výklad by začínal Čest práci, soudruzi, nacházíte se na věži Národního výboru... "

Podle sdělení Jiřího Šimona z Ostravského informačního servisu poskytli pracovníci všech poboček v roce 2011 informace 300 tisícům návštěvníků města Ostravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám