Hlavní obsah

I letos si v Depu můžete vypěstovat vlastní zeleninu

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bydlíte v Plzni a chybí vám mezi vším tím betonem a asfaltem kousek "vlastní" půdy, kde byste mohli naplnit své zahradnické touhy? V PěstírněDEPO – komunitní zahradě, kterou provozuje spolek Pěstuj prostor na nádvoří DEPO2015, je možné si takový kousek půdy pronajmout.

Foto: Pěstuj prostor

Pěstírna

Článek

Kromě pěstování nabízí i zázemí pro posezení či grilování.

„Zeleninu a bylinky pěstujeme v unikátních obřích betonových květnících s keramickou mozaikou od Františka Pavlase, které si můžete pamatovat z různých míst v Plzni – dříve stávaly například na náměstí či u výstaviště a nám se jich několik podařilo zachránit před odvozem na skládku. Pro zájemce je k dispozici ještě volných několik záhonů,” uvedla Silvie Hašlová ze spolku Pěstuj prostor.

„Sklizeň obohatí také mnoho druhů bylinek ze společného záhonu a prostory zahrady mohou zahradníci využít také k posezení s přáteli či grilování,” dodala.

Nejen začátečníci, ale i zkušenější zahradníci jistě ocení "Zahradnický klub" – pravidelná setkání s odbornicí na přírodní zahradničení Alenou Lehmannovou, během kterých poradí, co zrovna sázet, jak o zahradu pečovat a zároveň zodpoví dotazy pěstitelů. První z nich se uskuteční v úterý 13. března od 17 do 18 hodin, od dubna budou pokračovat každé sudé úterý ve stejný čas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám