Hlavní obsah

I když slunce vyjít zapomnělo, s klauny přesto bylo převeselo

Novinky, Stanislava Dvořáková

V sobotu 29. února se v Dlouhé Třebové definitivně rozloučili s rozmary zimního počasí, kdy klauni na veselém karnevalu v barevném podání a patřičném veselí připomněli, že jaro se kvapem blíží.

Foto: Petr Špatenka

Třebováci nelenili, na sličné jaro se připravili.

Článek

Sotva dozněly poslední zvuky kapely Dlouhotřebovského šramlu v masopustním průvodu, děti se rozloučily se zimou v loutkové pohádce a příroda nastolila skutečnou škaredou středu, začalo se v Dlouhé Třebové myslet na nastávající období jara.

Místní tělocvična se ukázkově rozzářila pastelovými barvami v přírodě rašícících jarních květů zásluhou Spolku při MŠ a ZŠ Dlouhá Třebová, který uspořádal v sobotu 29. února dětský karneval. Patřičně zábavným programem tentokrát provázeli děti i jejich rodiče moderátoři v podobě rozverných klaunů.

A bylo opravdu velice veselo. Nechyběly chvíle napětí, her i soutěží. V písničkách se vyřádili i ti nejmenší v provokativním chování "Až já budu velká" či "Já husárek malý". Ani cesta balonem do jiného záhadného světa nebyla nedostupným snem.

Po žertovných scénkách a vyprávění následovaly chvíle napětí, co všechno budou klauni na oplátku od přítomných požadovat. A bylo toho opravdu dost. Prvním úkolem bylo nakreslit portrét klauna. Kde nestačilo umění malých adeptů malířství, museli obětavě nastoupit tatínkové či maminky a údiv nad výtvory neznal mezí.

Dalším úkolem byla zkouška, kdo je nejrychlejší, doplněná i soutěží proskákat danou trasu při navlečení do pytle. Pro přítomné účastníky v převleku zvířátek byla navíc připravena dráha s překážkami, kdy museli opět s dosažením výšky skoku často pomáhat rodiče. Inu, kdo chtěl zdatný býti, musel s pejsky soutěžiti. Sličné princezny a víly pak prokazovaly svoji obratnost přechodem přes kameny v podobě kotoučů.

Zároveň všude přítomní klauni nenechali nikoho truchlit a zahálet, a tak všichni přítomní všech věkových kategorií se stali účastníky velké zábavné show, naplněné zpěvem, dováděním i vlastními aktivitami. Pochopitelně nechyběla pochvala a drobné odměny.

Využito bylo i štěstěny přítomných osob. Bohatá tombola byla nastavena tak, že každý čtvrtý los vyhrával. Z 615 cen (kniha, notes, pero, puzzle, pexeso, karty, stavebnice, panenka, plyšák, švihadlo, míč, deštník, sluchátka, různé nádobí, ručník, deka, sladkosti a mnoho dalšího) až po 616. překvapení radosti bylo dost.

A tak, i když v podmračeném dni chyběl zlatý sluneční svit, cestu domů doprovázel smích a pocit z příjemně prožitého odpoledne.

Reklama

Výběr článků

Načítám