Hlavní obsah

Hvězdy na chodníku před Velkým kinem budou mít Jiří Mádl a Vojtěch Kotek

Novinky, Kateřina Martykánová

Tradiční součást doprovodného programu Zlín Film Festivalu - Chodník slávy - nebude chybět ani při letošním jubilejním 60. ročníku. Svoji hvězdu přijedou 2. června odhalit herci a režiséři Vojtěch Kotek a Jiří Mádl.

Foto: Zlín Film Festival

Jiří Mádl a Vojta Kotek v roci moderátorů na galavačeru Zlín Film Festivalu v roce 2005 ve slavné scéně z filmu Titanic

Článek

Projekt Chodník slávy se koná již od roku 2006 a Zlín Film Festival společně s Nadačním fondem Kapka naděje se letos společně rozhodli ocenit mladé herce a režiséry Jiřího Mádla a Vojtěcha Kotka, kteří se potkali na filmovém plátně hned v několika snímcích pro mládež.

„Jirka Mádl a Vojta Kotek rozjeli svou hvězdnou kariéru jako teenageři a jsou vlastně idoly několika generací. Zároveň budou nejmladšími oceněnými na našem už poměrně dlouhém chodníku slávy,“ uvedla umělecká ředitelka Markéta Pášmová.

Svoji hvězdu přijedou oba herci osobně odhalit do Zlína začátkem června. „No konečně! A doufám, že příští rok se ve Zlíně pochlapí a dostanu i sochu,“ reagoval na ocenění s humorem Jiří Mádl.

Odhalení hvězd na Chodníku slávy před zlínským Velkým kinem a charitativní koncert pro Kapku naděje jsou každoroční nedílnou součástí doprovodného programu festivalu. Ten letošní, v podání Moniky Absolonové za doprovodu kapely Boom Band, bude věnován jubilejnímu ročníku festivalu a 20. výročí Nadačního fondu Kapka naděje.

Spolupráce nadačního fondu se Zlín Film Festivalem před časem odstartovala i významnou pomoc nadačního fondu místním nemocnicím. „Kapka naděje je ve Zlínském kraji silně zakořeněna nejen skrze spolupráci se Zlín Film Festivalem, ale především skrze úzkou spolupráci s Krajskou nemocnicí Tomáše Bati ve Zlíně a Uherskohradišťskou nemocnicí, ve kterých intenzivně a s radostí pomáháme. Za posledních deset let jsme tak v tomto regionu investovali bezmála pět milionů korun,” řekl Jan Fišer, ředitel NF Kapka naděje.

HISTORIE PROJEKTU - HVĚZDY NA ZLÍNSKÉM CHODNÍKU SLÁVY:

2006 Tomáš Holý (in memoriam), Žaneta Fuchsová, Michal Kocourek

2007 Mahulena Bočanová, Ivan Jandl (in memoriam)

2008 Dana Morávková, Jan Čenský, Lucie Vondráčková

2009 Tereza Brodská, Ondřej Kepka

2010 Michaela Kuklová, Filip Renč

2011 Jiřina Bohdalová, Michal Dlouhý, Vladimír Dlouhý (in memoriam)

2012 Zuzana Bydžovská, Jan Kraus

2013 Sandra Nováková, Marek Eben

2014 Magda Reifová, Michal Suchánek

2015 Lucie Zedníčková, Jan Potměšil

2016 Klára Pollertová-Trojanová, Jiří Strach

2017 Karel Smyczek, Pavlína Mourková

2018 Ivana Andrlová, Maroš Kramár

2019 Helena Vondráčková, Jan Hrušínský

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám