Hlavní obsah

Hvězdná herecká jména se objeví ve filmu Promlčeno režiséra Mirka Veselého

Novinky, Robert Rohál

Herci Karel Roden a Sabina Rojková vytvářejí hlavní role v připravovaném filmu Promlčeno. Inspirací k filmovému příběhu je promlčení trestného činu, v tomto případě promlčení vraždy. Více o očekávaném filmu vypráví jeho režisér Mirek Veselý.

Foto: Michal Sebastian

Karel Roden a režisér Mirek Veselý.

Článek

Natočil jste váš první celovečerní film Promlčeno, v němž jste nejen režisérem, ale také autorem námětu a spoluautorem scénáře. O čem film vlastně je?

Děj filmu Promlčeno se odehrává jednoho pozdního letního večera v rozhlasovém studiu, v jedoucím automobilu a v pražských ulicích. Radek se po dvaceti letech vrací na pár hodin do Prahy, aby zde nalezl jistou mladou ženu a jednou provždy se vyrovnal se svou minulostí. V pátrání po neznámé ženě mu pomáhá Eva, ambiciózní rozhlasová moderátorka. Radkův příběh si exkluzivně vymíní pro svou živě vysílanou noční show.

Co vás inspirovalo a jak dlouho jste na celém projektu a s kým pracoval?

Jak sám název filmu napovídá, inspirací bylo téma promlčení trestného činu. V našem případě promlčení vraždy. Na projektu jsme společně se scénáristkou Andreou Bezděkovou pracovali pět let. Vznikly tři různě finančně náročné verze s různými spoluautory, nakonec jsme se ale vrátili k naší původní minimalistické a tu také natočili. Dramaturgem natočené verze se stal Ondřej Žatečka.

Zajímavé téma si žádá i zajímavé obsazení, a to Promlčeno rozhodně má…

Hned při psaní první verze scénáře jsme o představiteli hlavní role měli jasno. Byli jsme rádi, že po přečtení scénáře Karel Roden tuto roli přijal. Představitelku druhé hlavní role Sabinu Rojkovou jsme našli díky naší castingové režisérce Karolíně Veselé.

Kdo z dalších herců se ještě ve filmu objeví?

Ve filmu se také objeví Zuzana Bydžovská, Tereza Voříšková, Vladimír Kratina, Jan Komínek, ale třeba i Brian Caspe, americký herec se zkušenostmi z Hollywoodu, který v současnosti žije v Praze. Zajímavou dvojici tvoří ve filmu herci Norbert Lichý a Jiří Bartoň. Nechci však jejich postavy více specifikovat, protože mají důležitý vliv na děj našeho filmu.

Kde se film všude natáčel? Točilo se jen v Praze?

Úvodní scéna se natáčela v Malibu v USA, kde náš filmový Radek žije. Zbytek se natáčel na různých místech noční Prahy a v jejím nejbližším okolí.

Kdo stál za kamerou a kdo je autorem filmové hudby?

Za kamerou stál Tomáš Drdácký. Zajímavostí filmu je jeho hudební složka. Protože film se odehrává hodně v rozhlasovém studiu, oslovili jsme nezávislé kapely, zda by nám za symbolický peníz nedali nějakou jejich skladbu k dispozici, kterou tzv. zahrajeme jako skladbu hranou v našem filmovém rádiu. Ohlas byl ohromný. Máme skvělé písničky, které, jak věřím, tento film posunou ještě dál.

Premiéru chystáte na podzim. Myslíte si, že to bude o poznání jiný film, než se tady obvykle točí?

Náš film charakterizujeme jako film s velkým příběhem, skvělými herci, parádní muzikou a překrásnou noční Prahou. Určitě to bude o poznání jiný film, než se tady obvykle točí (smích).

Reklama

Výběr článků

Načítám