Hlavní obsah

Hvězda Metropolitní opery Charles Castronovo vystoupí v Národním divadle moravskoslezském

Novinky, Robert Rohál

Po velkém úspěchu koncertu VERDI GALA má Národní divadlo moravskoslezské na programu 5. dubna další výjimečné představení: BOHÉMA GALA nabídne divákům nevšední zážitek díky exkluzivnímu obsazení. Mezi účinkujícím nechybí ani Charles Castronovo.

Foto: archiv NDM Ostrava

Charizmatický tenorista Charles Castronovo vystoupí v Národním divadle moravskoslezském.

Článek

V roli básníka Rodolfa se představí jeden z nejrespektovanějších tenoristů současnosti Charles Castronovo. Charizmatický tenorista se po roce vrací do NDM.

"V Ostravě jsem vystoupil už loni v inscenaci Gounodovy opery Romeo a Julie a představení jsem si tehdy opravdu vychutnal. Inscenace měla cit pro dílo, ale také vystihovala současnost. Ostravské nastudování Pucciniho Bohémy je také modernějším pohledem na nesmrtelný operní příběh a to se mi moc líbí. Těším se na všechny kolegy!" uvedl Charles Castronovo.

V dalších rolích vystoupí Morenike Fadayomi (Mimì), Aleš Jenis (Marcello), Jana Šrejma Kačírková (Musetta), Richard Šveda (Schaunard) a další. Představení bude dirigovat Robert Jindra.  

V prodeji je také limitovaný počet galavstupenek, jejichž majitelé budou o přestávce pozváni do ředitelského salónku na občerstvení a přátelské setkání s ředitelem Národního divadla moravskoslezského Jiřím Nekvasilem a hudebním ředitelem opery Robertem Jindrou. Po skončení představení budou pak držitelé těchto galavstupenek pozváni do foyer 1. balkónu na setkání se sólisty tohoto slavnostního večera.  

Charles Castronovo se narodil v New Yorku. Již od začátku své operní kariéry zpíval v nejvýznamnějších operních domech po celém světě. Debutoval v Los Angeles Opera, kde vytvořil řadu významných rolí a odzpíval více než sto představení. Poté byl angažován do Metropolitní opery v New Yorku, kde vystoupil v inscenacích oper Sedlák kavalír, Fidelio, Tristan a Isolda a Manon. Následovalo angažmá v Pittsburgh Opera, kde poprvé vystoupil v rolích Dona Ottavia v Mozartovu Donu Giovannim, Ernesta v Donizettiho Donu Pasqualovi a Fausta ve stejnojmenné Gounodově opeře. V Evropě vytvořil například Fentona ve Verdiho Falstaffovi (Paříž, Toulouse a Brusel), Dona Ottavia (Berlín), Belmonta v Únosu ze serailu (Salcburk), Ferranda v Così fan tutte (Londýn, Monte Carlo, Vídeň a Berlín), Tamina v Kouzelné flétně (Vídeň, Paříž), Nemorina v Nápoji lásky (Berlín, Vídeň) a Alfreda Germonta v La traviatě (Londýn, Berlín, Janov).  

BOHÉMA GALA je na programu 5. dubna v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.

Reklama

Výběr článků

Načítám