Hlavní obsah

Hustopečští gymnazisté stmelují třídní kolektiv a nacvičují Malého prince na Makarské riviéře

Novinky, Věra Komoňová, Mgr.
Aktualizováno

Necelý týden tráví hustopečští gymnazisté 2. C v nádherném prostředí Makarské riviéry – v Drveniku. Počasí jim přeje, sluníčko nezahálí, obloha je blankytná, tak kromě her na stmelení třídního kolektivu pilně nacvičují úryvky z dramatizace Exupéryho Malého prince na červnovou akademii.

Foto: Věra Komoňová, Mgr.

Žáci 2.C

Článek

Součástí projektového zájezdu je i poznávat geografii a historii Dalmácie, tak si někteří udělali výšlap i na jednu z hor Biokova nad Drvenikem a všichni se trajektem vydali na ostrov Hvar.

Ještě je čeká výlet do střediska celé Makarské riviéry – města Makarská. Projdou přístav, ochutnají dalmatskou zmrzlinu a budou poznávat zákoutí kamenných uliček a historických míst chorvatského přímořského střediska. 

Spolu s gymnazisty se pobytu v Drveniku účastní i mladší skupina tanečníků z TS Lady Stars, která pracuje při Gymnáziu T. G. Masaryka v Hustopečích. Tato skupina pilně trénuje na republikové kolo Evropa 2 Taneční skupina roku a Mistrovství světa IFMS, které se koná letos opět v Praze.

Na dopravu dostaly děti příspěvek z Jihomoravského kraje, tak i díky tomuto grantu je účast TS mladších tanečníků stoprocentní.

Na odjezd domů, který se kvapem blíží, se nikdo z účastníků netěší. Všichni by se sem chtěli zase příští rok vrátit a úzce spolupracovat s žáky školy v Gradacu a Makarské na nejrůznějších projektech, třeba i EU.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám