Hlavní obsah

Hurá prázdniny bavily v Kadani stovky studentů a návštěvníků

Novinky, Tomáš Oršulák

Akce Hurá prázdniny již druhým rokem ukončuje školní rok gymnazistů a jejich profesorů v Kadani. V letošním roce se na programu podíleli studenti a žáci z dalších kadaňských škol - Lidušky a Stavebky. Bohatý program naplnila hudební, taneční a sportovní vystoupení.

Foto: Petr Koritina

Koncert v AmFíku v Kadani

Článek

Již po druhé se v Kadani gymnazisté rozhodli zakončit školní rok netradičně mimo školu na akci Hurá prázdiny. Akce se odehrála na nábřeží maxipsa Fíka. Hlavní část pak přímo v amfiteátru s příznačným názvem AmFík.

V letošním roce se na programu podíleli studenti a žáci z dalších kadaňských škol - lidušky a stavebky. Bohatý program pobavil studenty a žáky všech škol. Mimo ně zaujal také množství náhodných návštěvníků. Dvě desítky akcí klasické hudby, taneční performance, rockových pecek naplnily prostor AmFíku na celých 5 hodin.

Studenti předvedli, že mají nadání a chuť představit své zájmy a aktivity svým spolužákům, rodičům a veřejnosti. Učitelé naopak dokázali své studenty žáky na organizačně náročnou skvěle připravit.

Celá akce byla doprovázená od 11 hodiny jízdou na raftech, na koni, střelbou z luku, házením vodních balónků, přípravou zdravých čerstvých šťáv. Samozřejmostí bylo opékání buřtů na ohni nebo výborný guláš v podání kuchařů z místní restaurace Split.

Zajímavou tradici založily sportovní utkání mezi gymnáziem a stavebkou. Oba sporty (fotbal a volejbal) měly dobrou tradiční diváckou kulisu z fandících spolužáků.

Akce v letošním roce tak opět ukázala, že spolupráci škol v Kadani se daří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám