Hlavní obsah

Hurá do světa! S vařečkou v ruce

Novinky, Bára Haušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Francie, Itálie, Japonska, Mexika i Indie se vydají na zkušenou malí kuchtíci na třetím Dětském gastrofestivalu v Bludově. Kulinární hravá show se letos uskuteční od pátku 25. do neděle 27. května. Tentokrát čeká návštěvníky putování napříč kontinenty - a jak jinak než s vařečkou v ruce.

Foto: Pradědovo dětské muzeum

Velká show s vařečkou v ruce čeká na malé náštěvníky potřetí v Bludově.

Článek

Také letos se mohou návštěvníci těšit na letní kino s pohádkou Ferdinand pro celou rodinu. Pořadatelé chystají i překvapení navíc pro malé i velké gurmány.

„Děti při vstupu dostanou cestovní pas, tak začne velká gastronomická hra. Během putování po jednotlivých státech, které budou označeny vlajkami, je čeká poznávání koření, ochutnávky specialit a také se dozví něco nového o těchto zemích,“ uvedla Tereza Nikodýmová Schreiberová z Pradědova dětského muzea v Bludově.

Do mezinárodní kuchyně se budou moci zapojit i malí kuchtíci, na které budou připraveny tradiční dílničky. A protože i Honza, co se vydal do světa, ví, že všude dobře, doma nejlépe, jedna z dílniček se zaměří na tradiční pokrmy kraje pod Pradědem. Chybět tak nebudou regionální jídla a jejich ochutnávky.

Ani dospělí nepřijdou zkrátka - hostinec U krále Richarda, kavárna U Turka, řezník Krkovička či Pradědovi statkáři nabídnou řadu dobrot i pro velké návštěvníky. Letos se chystá i pečínka na opravdovém rožni.

Pradědovo dětské muzeum v Bludově se zařadilo mezi nejvyhledávanější turistické cíle v Olomouckém kraji. Ročně jej navštíví deseti tisíce lidí. Dětský gastrofestival, který je ojedinělý svého druhu v České republice, podporuje i Olomoucký kraj.

Reklama

Výběr článků

Načítám