Hlavní obsah

Hudební slavnosti v Lázních Bohdanči zahájil úvodní dvojkoncert

Novinky, Jiří Klicpera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Lázně Bohdaneč se pyšní přídomkem jediné lázeňské město Pardubického kraje. Ačkoli lázeňská sezóna bude formálně zahájena až za týden, městské hudební slavnosti již tuto událost předznamenávají.

Foto: Jiří Klicpera

Posluchači před radnicí v Lázních Bohdanči

Článek

V jediném lázeňském městě Pardubického kraje sice ještě netryská věhlasná fontána v kruhovém objezdu před radnicí, zato se zde ale konal v sobotu 13. května zahajovací koncert Městských hudebních slavností.

V odpoledním programu vystoupila svingující kapela Banda di feste s populárními melodiemi - včetně třeba V+W Život je jen náhoda - po ní následoval koncert chrudimského BigBandu na velmi dobré úrovni. Dvojkoncert pokračoval v neděli 14. května s orchestrem Barocco sempre giovane a jeho interpretací Vivaldiho Čtvero ročních období s recitací Alfreda Strejčka. Zejména v sobotu odpoledne se dík dobrému počasí a citlivému uvádění Martinou Škarkovou koncert pod širým nebem opravdu vydařil.

Městské hudební slavnosti pokračují v neděli 21. května koncertem komorního souboru Corvus Quartet a o dalším víkendu pokračuje opět sobota a neděle ve velkém stylu, v sobotu včetně kapely Ready Kirken a v neděli s chlapeckým pěveckým souborem Bonifantes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám