Hlavní obsah

Hudební publicista Jiří Černý vystoupí v Holešově

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renomovaný hudební publicista Jiří Černý vystoupí 6. března v zámeckém New Drive Clubu v Holešově.

Foto: MKS Holešov
Článek

Kritik bez konzervatoře, jak bývá často pojmenováván, provede diváky bludištěm hudebních novinek a kulturních zajímavostí. Jeho Ro(c)kování začne v 19 hodin.

Jiří Černý oslavil před dvěma lety osmdesátiny a je jediným aktivním českým publicistou, který zachytil rozsáhlou éru vývoje populární hudby a dokázal popsat všechna její zásadní údobí ve světě i doma.

Začal psát ve dvaceti letech a jeho první text v Mladém světě v roce 1961 byl o Pavlíně Filipovské. Nakladatelství Galén od roku 2015 postupně vydává Černého edici sesbírané hudební publicistiky čítající recenze, rozhovory, reportáže a profily včetně doprovodných textů na obálky desek s názvem Jiří Černý na bílém. Prozatím vyšly první čtyři díly.

Vstupenky na Ro(c)kování s Jiřím Černým v zámeckém New Drive Clubu v Holešově lze koupit v předprodeji na MIC v Holešově za 100 Kč nebo přímo na místě v den konání za 150 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám