Hlavní obsah

Hudební pocta svítání, vodě, rytmu vynesla Simonne Draper nominace na Hollywood Songwriting Contest

Novinky, Tomáš Kopečný

Jméno Simonne Draper se podobně jako vloni objevilo v mezinárodní skladatelské soutěži Hollywood Songwriting Contest.

Foto: Archív Simonne Draper
Článek

Letos se do nominace v kategorii klasická a instrumentální hudba dostaly hned tři její skladby Canzonetta di Alba a Canzonetta di Aqua v kategorii klasické tvorby a Canzonetta Ritmico v instrumentální sekci.

„Hollywood Songwriting Contest je elitní mezinárodní skladatelská soutěž, která je otevřená všem skladatelům a umělcům napříč hudebními žánry a styly. V celkově 23 kategoriích od rocku, bluesu, hip hopu až po například hudbu pro děti oceňuje nové a talentované tváře a dává jim příležitost prezentovat se a získat uznání po celém světě,“ popisuje princip soutěže Hollywood Songwriting Contest nominovaná česká skladatelka Simonne Draper a dodává: „V mých kategoriích Classical a Instrumental bylo letos opět vidět mnoho talentů a krásných skladeb, proto si získaných nominací nebývale vážím.“

Každým rokem se koná v zahraničí několik skladatelských soutěží. Simonne Draper není jedinou českou hudebnicí, které se v zahraničních skladatelských soutěžích daří. Velký úspěch zaznamenal také skladatel Tomáš Kympl, který v loňském a předminulém roce zvítězil se skladbami Ave Maria a New York v prestižní britské skladatelské soutěži "The United Kingdom Songwriting Contest". Ve stejné soutěži se před třemi lety skladba Dolorosa od Simonne Draper probojovala až do finále.

„Úspěch v těchto mezinárodních soutěžích mě samozřejmě těší. Nemyslím si však, že zrovna má vítězná skladba z loňského roku v klasické kategorii je nejlepší, ale spíš jsem měla štěstí, že jsem se trefila do vkusu hudební poroty. Má hudba je postavena na výrazných melodiích a harmoniích. Poslechově náročné skladby s perfektně zvládnutou technikou, avšak bez výraznější melodie podle mého v tomto typu soutěží neuspějí,” uzavírá Simonne Draper.

Simonne Draper studovala kytaru u prof. Milana Tesaře na konzervatoři J. Ježka v Praze. Již v minulých letech slavila úspěchy na mezinárodní soutěžní scéně. V loňském roce její skladba Finesa vyhrála v klasické kategorii "The Hollywood Songwriting Contest" a v roce 2015 získala nominaci na vítěze v "The American Songwriting Awards" rovněž v kategorii klasická hudba. V současné době spolupracuje s klavíristou Jiřím Beránkem na autorském programu a s kytarovým triem Klasika Guitar Band.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám