Hlavní obsah

Hudební a divadelní Sedmihorské léto pokračuje s Jiřím Kornem a jeho 4TETem

Novinky, Jitka Maděrová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbený českorajský festival se spolu s prázdninami přehoupl do své druhé části. Z celkově osmi akcí se tak mohou diváci těšit ještě na tři. Koncerty 4TET, Michael Jackson Symphony a divadelní představení Shirley Valentine.

Foto: Jitka Maděrová
Článek

Ve čtvrtek 9. srpna rozezní areál Sedmihorského léta vokální uskupení 4TET ve složení tenor David Uličník, baritone 1 Jiří Korn, baritone 2 Jiří Škorpík, bass Dušan Kollár. A co koncert 4TETu nabízí? Umělecky plnohodnotný, precizní a přitom osobitý projev, který se snoubí s již pověstnou dokonalostí a profesionalitou Jiřího Korna.

Úžasné vokální výkony, nepřehlédnutelný design kostýmů Marie Markové a Jana Boušky, překvapivě originální pojetí aranžmá a neotřelé harmonie Jiřího Škorpíka i temperamentní herecké a “taneční” výkony všech aktérů na jevišti… - to vše rozhodně nenechá nikoho chladným. Přičteme-li k tomu brilantně aranžované známé melodie a atmosféru Sedmihorského léta, pak diváky čeká zcela nezapomenutelný zážitek.

V rozhovoru pro Sedmihorské léto, který můžete číst celý na www.sedmihorskeleto.cz, odpovídal Jiří Korn:

Co vás na 4TETu baví?

„Naštěstí všechno to, co baví diváky. Harmonie vícehlasého zpěvu, způsob prezentace, koncerty, design, atmosféra v zákulisí, plné hlediště, natočené desky... Snad nám to ještě dlouho vydrží.”

4TET svůj program obměňuje, pracuje na něm. Jak dlouho probíhá tento proces? Kde berete inspiraci, jaké písně vybíráte a kdo vymýšlí aranže?

„Snažíme se pracovat průběžně. Někdy se to daří více, někdy méně. Koncert obměňujeme každé tři roky. V říjnu by měla být premiéra verze V. Všechny aranže připravuje Jiří Škorpík. Po debatách je konečný výběr skladeb také na něm. Kromě aranží a kostýmů vzniká všechno za účasti všech.”

Pro diváky, kteří se nespokojí s tradiční a stále se opakující nabídkou kulturních akcí v regionu, si Sedmihorské léto připravilo další akci - projekt Michael Jackson Symphony. Do Sedmihorek u Turnova přijedou skvělí muzikanti Hradecké Filharmonie, hudebníci Moondance Orchestra a jejich sólisti Dasha, Naďa Wepperová, Dušan Kollár a Dušan Marko. Naprosto ojedinělý projekt, ve kterém si diváci užijí nesmrtelné hity Michaela Jacksona v aranžích dirigenta Martina Kumžáka. Tento jedinečný koncert je připraven na 16. srpna. 

Sedmihorské léto se uzavře divadelním představením Simony Stašové Shirley Valentine, které je již vyprodané.

Další informace najdete na www.sedmihorskeleto.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám