Hlavní obsah

Hubertský koncert v Opařanech přispěl na opravu kostela

Novinky, Miroslav Pejčoch

Myslivecké sdružení Opařany pořádalo v neděli 7. listopadu Hubertský koncert v kostele sv. Františka Xaverského v Opařanech. Výtěžek byl věnován na opravu interiéru kostela.

Foto: Miroslav Pejčoch

Hubertský koncert v Opařanech

Článek

V krásném prostředí barokní památky se skvělou akustikou excelovali Trubači OMS Tábor při ZUŠ Sezimovo Ústí.

Návštěvníci zcela naplnili kostel a na úvod si vyslechli projev předsedy Mysliveckého sdružení Opařany Miroslava Pejčocha ml. Poté se programu ujala kapelnice Šárka Kvičínská a poutavým i poučným způsobem provedla posluchače historií myslivecké hudby.

Trubači hráli i zpívali skladby O. Antona, L. Koželuha, J. Semeranta a dalších, aby pak na závěr gradovali Hubertskou mší B dur. Potlesk a ovace byly dlouhé a účastníci koncertu nechtěli pustit ke slovu ani faráře Josefa Leškovského, který tuto oslavu myslivosti důstojně ukončil.

Byla to skutku vydařená akce, ze které si každý odnesl hluboký umělecký zážitek a ještě navíc prospěla dobré věci. Dobrovolné vstupné bylo totiž myslivci předáno panu faráři na renovaci vzácného barokního zařízení interiéru kostela v Opařanech. Jak je patrno, i v dnešní době lze dělat dobré skutky a pořadateli této akce za to patří dík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám