Hlavní obsah

Hubatá černoška v Sedlčanech nabízí Obamu

Novinky, Vratislav Konečný

Rozesmátá tvář amerického prezidenta Obamy láká v sedlčanském obchoďáčku Hubatá černoška k nákupu vtipných dárků. Najdete tam veškeré myslitelné ptákoviny, Barack by opravdu zíral. V Česku je sranda, kam se podíváte, nemusíte ani sledovat televizní zprávy, i když tam se pobavíte nejvíc.

Foto: Vratislav Konečný

Co by na to asi řekla Michelle Obamová?

Článek

V Tetíně mají na plotě přidělánu lopatu s hezkým nápisem Odkaz sovětskému lidu od soudruha Lopatina. Zdá se to jako prča, ale před léty vycházel Týdeník aktualit, novinky ze života sovětského člověka. Pamatuji si jednu aktualitu - stála za to. Akademie věd Sovětského svazu v jakémsi oddělení nechala zkoumat, zda je lepší nasazovat při kompletaci kladiva topůrko na kovovou násadu, nebo kovovou násadu na topor. Tedy jsem se tomu smál, při "jasnozřivosti a jurodivosti" eurokomisařů a jejich výmyslů se mi to zdá prkotinou. Sovětské kladivo mě nezasáhlo, bruselské "nápady" ano.

Nevím, zda ještě existuje, ale před pár léty jsem jel u Ivančic na Hané kolem Penzionu pro odložené pány. Chtěl bych tu skončit, bylo to velmi půvabné místo, myslím, že by se nás tam sešlo hodně.

Lízací ceduli jsem potkal v Jindřichově Hradci, u okénka s bezva zmrzkou bylo stále plno.  

Helmový záchod mají pod hradem Landštejnem, asi tam musí být dost nebezpečno, podle toho, jak se přílba pozvolna rozpadá.

Co na závěr? Snad ať nás veselá mysl dál neopouští...

Reklama

Výběr článků

Načítám