Hlavní obsah

Hry klauna Lojzíka mají své nové sportovní hvězdy

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti z kadaňských mateřských škol se vžily do role olympijských závodníků a šlo jim to moc dobře.

Foto: Václav Vlasák

Jednu z disciplín Klaunových her byl běh na 30 metrů.

Článek

Na hřišti 1. ZŠ v Kadani se ve středu 30. května konal další ročník Klaunových her, které pořádá kadaňský Dům dětí a mládeže Šuplík pro děti z mateřských škol. Maskotem a průvodcem her je oblíbený klaun Lojzík.

Na malé závodníky čekaly tři individuální disciplíny. Běh na 30 metrů, běh přes překážky, hod do dálky raketou a skok do dálky. Na závěr se běžela štafeta, ve které zvítězila Mateřská škola Barvička. I když organizátoři nezaznamenali tolik rekordních výkonů jako v letech minulých, nadějní sportovci se i tentokrát objevili. Poznáte je podle toho, že si odnesli víc než jednu medaili. Ale především potěšilo s jakým nasazením a zápalem mladí závodníci na sportovištích bojovali.

Na závěr her Jiří Štěrba, ředitel Šuplíku, ocenil všechny předvedené výkony a poděkoval závodníkům za účast. Někteří však přece jen byli lepší, než ti druzí, a po zásluze získali poháry a medaile.

Výsledky: běh na 30 metrů: 1. Šimon Svoboda 7,80 sekundy, 2. Ondra Štejnar 8,18, 3. Kateřina Cveklová 8,22. Skok daleký: 1. Kateřina Cveklová 1,43 m, 2. Jan Kisiel 1,42, 3. Ríša Staněk 1,41. Hod raketou: 1. Honzík Procházka 15,30 m, 2. Šimon Svoboda 15,10, 3. Honzík Kisiel 14,60. Běh přes překážky na 30 metrů: 1. Kateřina Cveklová 8,78, 2. Šimon Svoboda 9,01, Natálka Krämerová 9,20. Štafeta: 1. MŠ Barvička, 2. MŠ Olgy Havlové, 3. MŠ Klásek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám