Hlavní obsah

Hřiště pro všechny se stane prospěšným sportovním vybavením nejen aquaparku

Novinky, Stanislava Dvořáková

Od 1. června otevírá městská společnost Tepvos nové sportovní zařízení pro širokou veřejnost, které se stane zároveň i dalším obohacením sportovního a rekreačního vyžití návštěvníků aquaparku v Ústí nad Orlicí.

Foto: Stanislava Dvořáková

Novinkou letošní letní sezony je multifunkční hřiště, které umožní provozovat různé míčové hry i zlepšit fyzickou kondici na posilovacích strojích.

Článek

Úsek rekreačních služeb městské společnosti Tepvos je provozovatelem hojně navštěvovaných zařízení, a to zimního stadionu, sauny, krytého plaveckého bazénu a aquaparku, v kterých stále přináší nová zlepšení.

V letošním roce se tak stal Tepvos investorem a budoucím provozovatelem projektu v ceně 2,1 milionů Kč s 50procentní dotací Ministerstva pro místní rozvoj České republiky z národního programu podpory cestovního ruchu "Cestování dostupné všem". Jedná se o sportovní zařízení určené pro širokou veřejnost s odpovídajícím označením Hřiště pro všechny.

V západní části areálu aquaparku Ústí nad Orlicí, na levém břehu řeky Tiché Orlice lemovaném stínem stromů vzniklo multifunkční hřiště o velikosti 31 x 15 metrů, nízká horolezecká stěna - boulder a venkovní posilovna s pěti posilovacími stroji, technické a sociální zázemí a půjčovna sportovních potřeb. To vše je určeno bez rozdílu věku a sportovní zdatnosti pro jednotlivce či skupiny, nebo také pro sportovní třídy.

Provoz tohoto zařízení bude pro veřejnost zahájen 1. června a tak v úterý 31. května za účasti členů společnosti Tepvos, vedení města a médií proběhlo slavnostní otevření. Přestřižením pásky zástupci Tepvos Ing. Václavem Knejpem, jednatelem společnosti, Ing. Petrem Hovádkem, ředitelem divize služby, a starostou města Petrem Hájkem bylo víceúčelové hřiště uvedeno do provozu, který potrvá do konce října a po celý červen je použití zdarma.

Slavnostní zahájení bylo doplněno předvedením jednotlivých cvičišť v podání žáků ZŠ Bratří Čapků. Na sportovním hřišti to byla ukázka badmintonu a basketbalu. Hřiště je dále určeno pro malou kopanou, volejbal, nohejbal, florbal, streetbal, tenis a další míčové hry.

Poté následovala ukázka zdolávání horolezecké stěny a prohlídka prostoru venkovní posilovny. Zde zaujala především možnost celkového zlepšení kondice či jen prostě využití zdravého zacvičení.

Pro orientaci účelnosti jednotlivých posilovacích strojů jsou označeny tabulkami s uvedením popisu funkce, jakou tělesnou činnost stroj podporuje, popis použití a způsob provádění cviku. Je tak možné posílit kardiovaskulární systém, funkci plic, zvýšit flexibilitu horních končetin, posílit svaly ramen, hrudníku, břicha a zad.

Do tohoto prostoru vede samostatný vchod kolem fotbalového hřiště, nebo aquaparkem, s jehož otevřením se původně počítalo v sobotu 4. června. Z důvodu nepříznivé předpovědi počasí se otevření překládá na sobotu 11. června.

Úsek rekreačních služeb Tepvos navíc připravil v případě příznivého počasí a při teplotě vzduchu nad 24°C otevření letní terasy krytého bazénu v Ústí nad Orlicí. V rámci této akce bude celý měsíc červen prodloužený vstup do bazénu - 3 hodiny za cenu základního vstupného na 1 hodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám