Hlavní obsah

Hradozámeckou noc s překvapením připravil zámek Častolovice

Novinky, Dana Ehlová

Zámek Častolovice se i letos stane nedílnou součástí Hradozámecké noci, která proběhne ze soboty 25. srpna na neděli 26. srpna, a zapojí se do ni v netradiční době a s netradičním programem hrady, zámky, kláštery, kostely, ale také vily nebo paláce napříč Českou republikou.

Foto: zámek Častolovice (archiv)

Noční prohlídku zámku Častolovice začínají prohlídky v 19 hodin a poslední účastníci se vypraví do zámeckých komnat úderem půlnoci.

Článek

V renesanční perle na východě Čech začínají prohlídky v 19 hodin a poslední účastníci se vypraví do zámeckých komnat úderem půlnoci.  

Hradozámecká noc v zámku Častolovice se ponese v duchu motta Rodina a přátelé. „Zaměříme se na život rodičů současné majitelky zámku, paní Diany Phipps Sternbergové, a jejich přátel,“ prozradila něco ke zvolenému tématu Kateřina Kovaříčková ze správy zámku.  

K Hradozámecké noci v Častolovicích však tradičně patří také překvapení. Jaké bude to letošní? „V zámecké expozici hosty čeká jedna novinka. Paní Sternbergová totiž nechala minulý měsíc zrestaurovat dva cykly obrazů. Jedná se o soubory nazvané Pět vesničanů a Čtvero ročních období a všechny zmíněné obrazy návštěvníci uvidí na arkádové chodbě během prohlídky,“ vystavila pozvánku k účasti Kateřina Kovaříčková.

Romanticky laděný večer pak mohou návštěvníci zakončit příjemným posezením v kavárně s restaurací na nádvoří zámku. V době od 20 do 22 hodin jim navíc zpříjemní posezení jazzově laděné  KK jazz duo.

Reklama

Výběr článků

Načítám