Hlavní obsah

Hradozámecké léto láká každou prázdninovou neděli

Novinky, Lenka Žáčková

Na začátku prázdnin se na zámku Hrubý Rohozec rozběhla kola Hradozámeckého léto. Za projektem stojí regionální stanice Českého rozhlasu a Národní památkový ústav. Poslední tři místa jsou: Jindřichův Hradec – 12. 8., Duchcov – 19. 8. a Milotice – 26. srpna.

Foto: Lenka Žáčková

Jana Chládková a Pontiak v zámeckém parku

Článek

Co vás čeká? Ve vyhrazených časech máte šanci projít skvosty architektury, kterými vás provedou známé osobnosti. Na nádvoří si můžete užít koncerty stálic hudebních pódií, ale i soutěžit o desítky zajímavých cen.

Poslední zastávkou Hradozámeckého léta byl překrásný zámek Hrádek u Nechanic, který se v neděli probouzel do pořádného deště. Nakonec se sluncem prozářeným nádvořím nesly melodie a písně v podání Pavla Vítka, Petry Černocké, Marcela Zmožka, Josefa Zocha a Jany Chládkové doprovázené skupinou Pontiac. Zajímavostí rozhodně je, že Marcel Zmožek kdysi jako malý kluk začínal s Buřinkami. Třeba také to, že Pontiac s Janou Chládkovou vystupoval za časů Karla Černocha, ale i to, že se po jeho předčasném odchodu jejich cesty rozešly a letos po dlouhé odmlce se opět sešli na jednom pódiu a ono jim to i po těch letech stále šlape.

Návštěvníci už tradičně udělali skvělou atmosféru. Nakonec přálo i počasí a s úderem dvanácté organizátoři zapomněli i na to, že byli celé dopoledne jako na špagátku, protože několik hodin nepřetržitě pršelo. Průvodcem na zámku se svátečně stal oblíbený herec Ota Jirák. Posluchači ho znají nejen z obrazovky, ale také z rozhlasového pořadu Humoriáda, ale setkat se s ním na zámku všichni považovali za skvělý zážitek. 

A kam se ještě můžete vypravit s regionálními stanicemi Českého rozhlasu? Na rozhlasových vlnách můžete navštívit neuvěřitelných 98 hradů a zámků, které má ve správě Národní památkový ústav. A výlet si můžete udělat ještě na tři místa:

Jindřichův Hradec – 12. 8. 2018

Kdo se na vás bude těšit: hudební uskupení Pontiac, Jana Chládková, Patrik Rozehnal, Petra Černocká, Pavel Vítek, Josef Zoch, Marcel Zmožek

Duchcov – 19. 8. 2018 

Kdo se na vás bude těšit: hudební uskupení Pontiac, Jana Chládková, Patrik Rozehnal, Petra Černocká, Jakub Smolík

Milotice – 26. 8. 2018

Kdo se na vás bude těšit: hudební uskupení Pontiac, Jana Chládková, Patrik Rozehnal, Pontiac, Pavel Vítek, Josef Zoch, Karel Kahovec

Oficiální program je vždy zahájen ve 12 hodin a probíhá do 16 hodin. Přímý přenos je vždy hodinový a pokaždé startuje ve 13 hodin.

Na konci prázdnin na výherce hlavních cen čeká volná vstupenka pro dvě osoby do všech objektů NPÚ na rok 2019, zámecká večeře s Naďou Konvalinkovou, noční prohlídka vybraného hradu nebo zámku s číší dobrého vína a také trojice digitálních fotoaparátů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám