Hlavní obsah

Hradozámecká noc na zámku Dobříš zavede návštěvníky na výstavu historických kol 

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Se sklonkem léta ožijí opět hrady a zámky po celé republice netradičním večerním a nočním programem. Hradozámecká noc se v sobotu 26. srpna opět uskuteční i na zámku Dobříš, kde se od 19:30 do 22:00 uskuteční šest večerních prohlídek s výstavou historických kol s podtitulem Na kole do pohádky.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Noční prohlídky představí návštěvníkům exteriéry i interiéry zámku Dobříš.

Článek

„V rámci večerní prohlídky si návštěvníci prohlédnou polovinu zámecké expozice s výstavou historických bicyklů a tematickým pohádkovým programem přizpůsobeným rodinám s dětmi. Navštíví také Dobříšské přízraky s místními legendami a Zrcadlový sál s hudebním doprovodem. V závěru prohlídky zavítají do potemnělého francouzského parku na romantickou, možná i trochu strašidelnou procházku k nasvícené fontáně Napájení Heliových koní,” informovala Dagmar Veselá ze zámku Dobříš.

Zároveň dodala, že půjde o zřejmě poslední možnost prohlídky francouzského parku ve večerních hodinách na nadcházející dva roky. Francouzský park projde v letech 2018 a 2019 revitalizací a bude pro veřejnost uzavřen.

Večerní prohlídky zámku Dobříš v rámci Hradozámecké noci začínají v 19:30, 20:00, 20:30, 21:00, 21:30 a 22:00. Vstupenky je nutné dopředu rezervovat na tel. 318 521 240 nebo na info@zamekdobris.cz. Jednotné vstupné na prohlídku činí 150 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí + max. 3 děti) 400 Kč.

Hradozámecká noc představuje památky v netradiční době a s netradičním programem jako místa neustále živá, na něž má smysl se vracet. Osmý ročník Hradozámecké noci se uskuteční na více než osmi desítkách památek po celé České republice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám