Hlavní obsah

Hradozámecká noc na zámku Dobříš láká na zábavný i strašidelný program pro celé rodiny

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Zámek Dobříš se také v letošním roce zapojí do celostátního projektu Hradozámecká noc. V sobotu 25. srpna nabídne návštěvníkům netradiční večerní prohlídky, během kterých zhlédnou výstavu historických panenek, navštíví strašidelné Dobříšské přízraky a vyzkouší si několik zámeckých soutěží a rébusů.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Strašidelné Dobříšské přízraky jsou součástí večerních prohlídek na zámku Dobříš.

Článek

„Výstava téměř stovky historických panenek je součástí hostinské části zámku, kde noční prohlídka začne. V expozici přichystají průvodci zejména nejmenším návštěvníkům hádanky a rébusy s pohádkovou tematikou, na své si ale přijdou i dospělí, kteří se dozvědí základní informace o historii a vybavení zámku," informovala Dagmar Veselá ze zámku Dobříš.

Po zámecké části se na účastníky těší strašidelné bytosti v půdních prostorách, kde malí i velcí prokáží svoji odvahu při setkání s místními příšerami, čerty či vodníky. Odměnou jim následně bude potemnělý romantický Zrcadlový sál, ve kterém se mohou těšit na krátké klavírní představení.

„Na závěr prohlídky se vydáme na nádvoří zámku, kde na dětské účastníky čeká poslední úkol s malým překvapením,” uvedla Veselá.

Začátky večerních prohlídek zámku v rámci Hradozámecké noci jsou v 19:30, 20:00, 20:30, 21:00, 21:30, 22:00 a je nutné se na ně dopředu objednat na tel. 318 521 240 či e-mailu info@zamekdobris.cz. Jednotné vstupné je 150 Kč, rodinné (2 dospělí + max. 3 děti do 15 let) 400 Kč.

Zámek Dobříš je v červenci a v srpnu otevřen denně od 9:00 do 17:30. Další podrobnosti ke kulturnímu programu naleznete na www.zamekdobris.cz. Francouzský park je po dobu 2 let z důvodu revitalizace uzavřen, přístupný je pouze anglický park – denně od 7:00 do 21:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám