Hlavní obsah

Hradišťan zpíval s poutníky na pouti v Pohoří u Dobrušky

Novinky, Jana Melicharová

Hradišťan společně s Jiřím Pavlicou zakončil vydařenou pouťovou neděli v Pohoří u Dobrušky.

Foto: Jana Melicharová

Jiří Pavlica s Hradišťanem v Pohoří u Dobrušky

Článek

Pohoří u Dobrušky, malebná obec v podhůří Orlických hor, se může pyšnit tím, že v letošním roce slaví 655. výročí svého založení. Proto se i v duchu tohoto výročí nesla pouť, kterou v Pohoří slaví na svátek sv. Jana Křtitele, tedy na konci měsíce června.

„Celá pouťová neděle začíná v naší obci slavnostní mší v kostele sv. Jana Křtitele, který je takovou dominantou naší obce - je vidět ze všech stran,” uvedl starosta obce Zdeněk Krafka.

„V obci v současné době žije asi 700 obyvatel, i přesto se obec v životě regionu neztrácí, ale je jeho plnohodnotnou součástí. Je tady vše, co potřebujete ke spokojenému životu,” dodal starosta.

Ale o poslední červnové neděli toho bylo ještě víc. To sem na pozvání zastupitelů Pohoří přijel se svými písničkami Hradišťan v čele s Jiřím Pavlicou. Ten během koncertu zavzpomínal, že už v Pohoří byli již v roce 2012, ale že se za ty čtyři roky obec výrazně změnila, zkrásněla.

Celá atmosféra koncertu se nesla ve velmi příjemném duchu. K tomu přispěl nejenom samotný Hradišťan se svými písničkami vycházejícími přímo ze srdce a zpívající o životě, ale i skvělé publikum. To se hned od prvních tónů naladilo na slavnostní pouťovou vlnu, která Pohořím v tuto neděli protékala.

Nezanechávala za sebou ale žádné velké škody, tak jak tomu bylo například v roce 1998, jenom spokojené posluchače nejen ze samotného Pohoří, ale i ze širokého okolí. Proto není divu, že i sám Jiří Pavlica lidovou písní na samý závěr koncertu popřál obci a jejímu starostovi dalších mnoho spokojených let.

To už ale roztleskané publikum stálo a zpívalo spokojeně s Jiřím Pavlicou. Tleskalo nejen samotnému Hradišťanu, ale i starostovi Zdeňku Krafkovi a hlavně obci Pohoří u Dobrušky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám