Hlavní obsah

Hrad a zámek Staré Hrady láká na Čarobabí léto s vínem a čokoládou

Novinky, Ivana Kvasnicová

Babí léto je tady a letos ho na Hradě a zámku Staré Hrady uvítáte ve znamení vína, medoviny, čokolády a pohádek. Dospělí se v sobotu 9. září mohou těšit na bohatou nabídku nejlepších vín a vyhlášenou originální Starohradskou medovinu z hradních sklepů. Pro děti je připravena spousta pohádkových novinek.

Foto: Staré Hrady
Článek

Do pohádek čaroděje Archibalda I. můžete vstoupit v pohádkových okruzích: Zámecké tajemné sklepení, Hradní pohádková půda a Hrad a zámek s Dračí královskou komnatou a čarovat s našimi živými pohádkovými bytostmi; s princeznami, vodnicemi, čaroději a čarodějnicemi a jejich tři sta padesáti pohádkovými kamarády.

Hrad a zámek s Dračí čarodějnou královskou komnatou nabízí kombinaci historie a pohádky. V hradní a zámecké části vede prohlídkový okruh Jak se žilo za císaře pána Františka Josefa I., ojedinělá expozice, v níž uvidíte kupecké krámky, koloniál i obchod s kávou, jak vypadaly v dobách našich prababiček.

Navštívíte barokní kuchyni, velkou loveckou chodbu, unikátní ložnici a pracovnu a další zajímavosti, kde mnoho tisíc exponátů představuje život prostých lidí, měšťanů a šlechty v období vrcholu habsburské monarchie. V nestarší části hradu se dozvíte tajemství templářských rytířů a ochutnáte naši lahodnou Starohradskou medovinu.

Hrad a zámek se stal domovem pro více než třicet druhů draků a dráčků. Ve své královské komnatě vás na audienci přijme Jeho Výsost Dračí Král Rozumbraďák XVI. i s královnou Starostlindou a jejich povedenými dcerkami, dračími princeznami Lajdalínou, Trajdalínou a Rozcaplínou, od kterých se dozvíte, proč mají draci nejraději k obědu a k večeři krásné princezny.

Kromě nich na návštěvníky po celé prohlídce čekají draci ohniví, vodní, lesní, noční, bahenní, píseční, sněžní, hromoví, zlatí, sklepní a mnoho dalších pohádkových bytostí, se kterými si užijí spoustu zábavy.

„Letošní novinkou jsou Vodovodní draci Potrubáci a Dráčci Recykláčci v Zámeckém pohádkovém sklepení a v Čarodějné Bestyjole skřítkové Prdlavky a Smradlavky z rodu Smraďouchů,” informovala Petra Suková, majitelka areálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám