Hlavní obsah

Hrad a Galerie Klenová láká na vernisáž výstavy Art dialog – Meziprostory 2018

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Galerie Klatovy/Klenová, příspěvková organizace Plzeňského kraje, srdečně zve širokou veřejnost na zahájení výstavy s názvem Art Dialog 2018 – Meziprostory. Bienále mezinárodního sympozia pro absolventy vysokých uměleckých škol je přehlídka výtvarného umění, která se koná jednou za dva roky.

Foto: ilustrační foto Galerie Klatovy/Klenová

Hrad a Galerie Klenová láká na vernisáž výstavy ART DIALOG - MEZIPROSTORY 2018. Bienále mezinárodního sympozia pro absolventy vysokých uměleckých škol

Článek

V sobotu 29. září ve 14 hodin se v budově sýpky, v areálu hradu a zámku Klenová uskuteční slavnostní vernisáž výstavy Art dialog 2018 – Meziprostory.

Bienále mezinárodního sympozia pro absolventy vysokých uměleckých škol zahájí ředitelka galerie Ing. Hana Kristová. Úvodní slovo k výstavě pronese autorka projektu Adéla Matasová a odborný asistent Tom Kotík.

Od 18. do 28. září probíhá v sýpce na Klenové výtvarné sympozium s názvem Art Dialog - Meziprostory 2018. Navazuje na tradici mezinárodních setkání pedagogů a studentů vysokých uměleckých škol v sýpce areálu hradu a zámku Klenová.

Absolventi vysokých škol s podporou svých profesorů přecházejí k tvůrčí praxi a ke svému plnohodnotnému uplatnění na výtvarné scéně – vyplňují prostor mezi studiem a začátkem cesty k samostatné umělecké činnosti.

Prostředí hradu a zámku Klenová s přilehlými prostory, které je odlišné od studijních atelierů, nabízí ztvárnit umělecká díla určená jak do plenéru, tak i do interiéru. Zároveň je užitečná přítomnost ostatních absolventů a pedagogů a jedinec má šanci kontaktů, konzultací, někdy i eliminací případných chyb.

Výsledky sympozia budou vystaveny v Sýpce a okolí hradu a zámku Klenová od 30. 9. do 31. 10. 2018.

Přehlídka nabídne díla 15 umělců

Na mezinárodním sympoziu pro absolventy vysokých uměleckých škol se letos představí: Lenka Konopasek, Etsuko Kato, Joshua Graham, Lenka Klodová, Kristína Reisová, Marie Zandálková, Milena Dopitová, Barbora Volfová, Dorota Vašíčková, Miroslav Brooš, Juraj Gramantík, Filip Pecha, Jana Hojstričová, Zuzana Pustaiová a Michal Huba.

Reklama

Výběr článků

Načítám